Twee nieuwe authentieke reizen van StartUp4kids

Yoga- en meditatiereis Nepal

Heb jij al reisplannen voor 2019?! Nee, nog niet? Dan heeft StartUp4kids jou wellicht iets moois te bieden!

Als het goed is, heb je al eens gehoord van onze jaarlijkse hardloopreis in Ethiopië. Vanaf 2019 breiden we uit naar twee andere projectlanden van ons: Nepal en Peru, beide bijzondere landen met een kleurrijke cultuur, adembenemende natuur en gastvrije bevolking.

Met onze reizen willen wij je graag op een unieke wijze kennis laten maken met een andere cultuur en een onvergetelijke ervaring geven die je de rest van je leven met je meeneemt.

Belevenis vanuit een thema

Elke reis heeft een eigen thema.

Zo staat de reis naar Nepal in het teken van yoga- en mediatie, waarbij iedere dag wordt gestart of afgesloten met een yoga-/meditatieles en verblijf je twee dagen in het bekendste yoga-/meditatiecentrum van Nepal. Daarnaast geniet je van een diner met monniken en breng je een bezoek bij de lokale bevolking thuis. Je bezoekt diverse plaatsen rijk aan tempels en prachtige bergen waar je een wandeling en fietstocht maakt en uiteraard breng je een bezoek aan ons project in de stad Kathmandu.

De eerstvolgende reis:

XtraZen4Nepal: vrijdag 15 t/m woensdag 27 maart 2019 [vc_media_grid element_width=”3″ grid_id=”vc_gid:1545064210583-f8c1dee4-33d5-3″ include=”5439,5437,5438,5436″][vc_separator]De reis naar Peru staat in het teken van fietsen. Een spectaculaire, op maat gemaakte uitgestippelde mountainbike-expeditie van 320 km, verdeeld over zeven dagen in het prachtige, niet toeristische deel van het hoge Andesgebergte. De route start in het goed ontwikkelde en welvarende Cuzco in de Heilige Vallei van de Inca’s. Je fietst door het arme en achtergestelde department Ayacucho, één van de projectlocaties van StartUp4kids die je ook zal bezoeken. Onderweg geniet je van de grillige landschappen en diverse ecosystemen op verschillende hoogtes en kampeer je op de mooiste plekken. De maaltijden worden verzorgd door meereizende privé-koks. Buiten de expeditie om is er voldoende ruimte voor andere culturele activiteiten, waaronder een bezoek aan Machu Picchu!

De eerstvolgende reis:

XtraBike4Peru: zaterdag 18 mei t/m zaterdag 1 juni 2019

Beide reizen vinden ook in het najaar van 2019 plaats![vc_media_grid element_width=”3″ grid_id=”vc_gid:1545064274402-d2ce8c96-f970-4″ include=”4171,4162,4177,3995″]

Ons beleid ten aanzien van reizen

In de reissom is een bedrag opgenomen dat direct te goede zal komen aan de projecten in het desbetreffende land. Door jezelf een unieke sportieve en culturele ervaring te geven, draag je op deze wijze tegelijkertijd bij aan de zelfredzaamheid van deze kinderen; door sociale en financiële vaardigheden die zij leren, worden hun kansen vergroot en kunnen zij hun toekomst invulling geven zoals zij die wensen. Sponsorgeld is bij ons niet verplicht, maar als jij jezelf graag extra wilt uitdagen, mag dat natuurlijk wel.

Conform onze visie zijn onze reizen community-based en bevordert duurzaam toerisme. Op alle fronten geniet jij van een authentieke belevenis en wordt er met respect met de lokale economie, cultuur en natuur omgegaan. De organisatie van de reizen besteden wij uit aan ConnectingJourneys.Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over onze reisprogramma’s? Of ken je iemand in je omgeving die direct warm zal worden van genoemde reizen? Bel ons of stuur een berichtje! Wij vertellen je er graag meer over!