Yoga- en meditatiereis XtraZen4Nepal

XtraZen4Nepal

Extra inspanning…Extra kansen…

Dagelijkse yoga- en meditatiesessies
In het geboorteland van Boeddha

Nepal op een unieke wijze ervaren
Wat een warme gastvrije bevolking en prachtige natuur

Een sociaal doel steunen
Bijdragen aan extra kansen voor weeskinderen in Nepal

Maak het mee!

In mei en oktober 2020 organiseren wij een unieke yoga- en meditatiereis naar Nepal!

Gedurende 13 dagen word je ondergedompeld in de Nepalese cultuur vanuit het thema waar Nepal zo bekend om staat; yoga en meditatie. Nepal is het geboorteland van Boeddha, het is een land dat de hoogste bergen kent en een ontzettend warm en gastvrije bevolking. Een reis door Nepal zet al je zintuigen open; even loskomen van je dagelijkse routines en dichter komen bij jezelf…

Tijdens de reis ontdek je de Nepalese cultuur in de hoofdstad Kathmandu en daarbuiten. We vertrekken naar het beste meditatiecentrum van Nepal, waar we twee dagen verblijven en alles op het gebied van meditatie leren en de levenswijze van de monniken ervaren. In Dhulikhel maken we een hike, waarna we samen eten met monniken en verblijven in het klooster in Namobouddha. Ook ervaar je de prachtige natuur tijdens een drie uur durende mountainbiketrip. We bezoeken lokale marktjes, ontmoeten de lokale bevolking waar we een kijkje mogen nemen bij hen thuis en waar we gezamenlijk lunchen. Gedurende de reis wordt de dag begonnen of afgesloten met een gepaste yoga- en meditatiesessie. Na 13 dagen zal je in rust en harmonie terugkomen in Nederland en kijk je met trots terug op de reis en hoe je hebt bijgedragen aan het leven van de kinderen in Nepal.

Reisprogramma

Dag 1 – Vertrek uit Amsterdam

Jullie vertrekken einde van de middag of avond vanaf Amsterdam naar Kathmandu, waar jullie de volgende dag aankomen. Het is een vlucht met overstap.

Dag 2 – Aankomst in Kathmandu

Bij aankomst worden jullie van het vliegveld gehaald en naar het hotel gebracht. In de middag is er tijd om te acclimatiseren en in de avond krijgen jullie een introductie van de Nepalese yoga-/meditatiecultuur. (Overnachting in het Kathmandu Grand Hotel).

Dag 3 – sightseeing Kathmandu

Na het ontbijt verkennen we de indrukwekkende stad middels een sightseeing tour. We bezoeken Durbar Square, Ason; In dit gebied bevinden zich de oude koninklijke paleizen van Nepal, waar je je ogen uitkijkt van tempels, godenbeelden, fonteinen en meer. Ook bezoeken we de Indra Chowk, een lokale markt in de stad en uiteraard de Swyambhunath stupa. De Swayambhunath, ook wel bekend als de ‘Monkey Tempel’ is een op een heuvel gelegen religieus complex uit de 5e eeuw. (Overnachting in het Kathmandu Grand Hotel).

Dag 4 – projectbezoek

Jullie beginnen de dag met een ontspannene yoga-/meditatiesessie. Na het ontbijt bezoeken jullie een aantal projecten. Uiteraard de projecten van StartUp4Kids. (Overnachting in het Kathmandu Grand Hotel).

Dag 5 – Naar een van de beste meditatiecentra

Vandaag rijden we naar één van de beste meditatiecentra van Nepal. Rond 15.00 uur komen we aan waar we naar de check-in een tour krijgen. Daarna is er tijd voor zelfstudie. We genieten van een Herbal Tea, maken kennis met een gebed, Spinal Asana/ Suryanamaskar; Yoga-nidra, Mudra en Meditation Yoga. Vervolgens dineren we gezamenlijk, krijgen Tratak Cleansing en discussie. In de avond is er vrije tijd waarbij het mogelijk is om een avondwandeling te maken, kennis te maken met Vajrayana (tantrisch boeddhisme) en zelfstudie. (Overnachting in het Yoga Retreat Center, Kathmandu).

Dag 6 – Yoga en meditatie

Vroeg in de morgen staan we op en drinken 400 ml water. We krijgen een Nasal Cleansing en Herbal Tea. Vervolgens is er een gebed, warming up oefeningen, Suryanamaskar, Yogasana, Bandha, Pranayama, Shanty Path (Peace Mantra). We ontbijten en daarna is er tijd voor ontspanning. Na de lunch en Herbal Tea checken we uit en rijden naar het hotel. De rest van de dag is er vrije tijd. (Overnachting in het Kathmandu Grand Hotel).

Dag 7 – De bergen in

Vandaag beginnen we de dag met een ochtend yoga/meditatiesessie en rijden daarna naar de plaats Dhulikhel (letterlijk ‘berg van stof’). De stad ligt in de Kathmandu Vallei op een afstand van ongeveer 32 km van Kathmandu en op een hoogte van 1500m, langs de weg naar de Chinese grens (Kodari). In het verleden passeerden de karavanen die reisden tussen China en India dit dorp. Hier heb je een schitterend uitzicht over de machtigste bergtoppen van de wereld. Met helder weer reikt het oog van de Annapurna en Manaslu in het westen tot de Makalu (8.481m) in het oosten. (Overnachting in het Dhulikhel Lodge Resort).

Dag 8 – Overnachten in een klooster

Ook vandaag starten we de dag met een ochtend yoga/meditatiesessie. Na het ontbijt vertrekken we vanuit hier met een hike naar Namobuddha. Je geniet hier van het prachtige berglandschap en het dorpsleven. ’s Avonds dineren we gezamenlijk met monniken uit het dorp en verblijven we in het klooster in Namobuddha. (Overnachting in het Monastery Namobuddha).

Dag 9 – De stad van de gouden tempels

Na het ontbijt stappen we op de mountainbike en fietsen we van Namobouddha naar Panauti. Panauti is een historische stad en behoort tot het UNESCO werelderfgoed. De stad ademt een nostalgische sfeer door de smalle straatjes en oude gebouwen. Vanuit Panauti stappen we in de auto en rijden naar Bhaktapur ‘Stad van de gouden tempels’. Bhaktapur is, samen met Kathmandu en Patan, één van de drie Nepalese koningssteden waar tradities en geloof hoog in het vaandel staan. De stad herbergt veel prachtige eeuwenoude gebouwen. De belangrijkste bezienswaardigheid in deze sprookjesachtige plaats is Durbar Square met haar vele paleizen, tempels en andere heiligdommen. Op het naastgelegen Potters Square draait alles om aardewerk. Tijdens de reis is van alles te zien en in Bhaktapur o.a. de traditionele markt. De rest van de dag is er vrije tijd en ’s nachts verblijven we in een hotel. (Overnachting in Sweet Home, Bhaktapur)

Dag 10 – Ontmoetingen met de lokale omgeving

Vroeg in de ochtend bezoeken we een lokale markt, ontmoeten we lokale mensen en krijgen de gelegenheid om hun traditionele woningen te zien. We horen over hun leven en tradities. Vervolgens genieten we samen met de lokale bevolking van een lokale lunch. (Overnachting in Sweet Home, Bhaktapur)

Dag 11 – Terug naar Kathmandu

Vandaag rijden we terug naar Kathmandu. Desgewenst is er tijd om op de Thamel markt souvenirs te kopen. De rest van de dag is er vrije tijd. ’s Avonds wordt er een afscheidsdiner georganiseerd met een Nepalees cultureel dansprogramma.  (Overnachting in het Kathmandu Grand Hotel).

Dag 12 – Terug naar huis

In de middag worden jullie naar het vliegveld gebracht.

Dag 13 – aankomst in Nederland

Aankomst op Schiphol. Een bijzondere ervaring rijker! Namaste.

Reisbrochure & info aanvragen!

  Jouw naam (verplicht)

  Jouw telefoonnummer (verplicht)

  Je e-mailadres (verplicht)

  Yoga- en meditatiereis Nepal

  Yoga- en meditatiereis Nepal

  Yoga- en meditatiereis Nepal

  Kort & krachtig:

  • Tot rust komen door yoga en meditatie
  • Kinderen kansen bieden in Nepal
  • Genieten van cultuur & natuur
  • Een onvergetelijke ervaring!

  Reiskosten:

  • Sponsorgeld: als jij dat wilt!
  • Vanaf EUR 1.849

  Interesse?

  Neem contact op met:

  Laura Hogervorst
  Telefoon: 06-11322069
  E-mail: laura@startup4kids.nl

  Onze partner, reisorganisatie ConnectingJourneys

  De organisatie van XtraRun4Ethiopia wordt door StartUp4Kids uitbesteed aan Laura Hogervorst van ConnectingJourneys. ConnectingJourneys streeft ernaar een verbindende samenleving te creëren met duurzame impact voor mens, cultuur en natuur middels empowerment, inspiratie en plezier. Zij gelooft er namelijk in dat, wanneer iedereen de kans krijgt om op een volwaardige manier mee te doen en er kennis en wederzijds begrip bestaat van andere culturen en de natuur, er een samenleving ontstaat waarin in harmonie wordt geleefd. Dit doet zij middels het bieden, organiseren en coördineren van sociaal-maatschappelijke reizen, evenementen en projecten die een verrijkende ervaring geven om het beste uit jezelf, het leven, de business en de samenleving te halen.

  Ons beleid ten aanzien van onze themareizen:

  Met onze themareizen willen wij geen geld verdienen, maar bijzondere ervaringen bieden.
  Wij vinden het belangrijk dat mensen de wereld ontdekken, met zijn bijzondere natuur en cultuur. Daarnaast willen wij mensen kennis laten maken met de kinderen in onze projecten en de mensen achter deze projecten, door daar samen activiteiten te organiseren en ze gedurende korte tijd echt deel te laten uitmaken van het project. Wij zijn ervan overtuigd dat hierdoor wederzijds begrip ontstaat, waarmee een wereldwijde samenleving gevormd kan worden waar in harmonie wordt geleefd.

  Deelnemers aan onze veelal sportieve reizen kunnen ervoor kiezen een extra prestatie te leveren door zich te laten sponsoren. Als ze daarvoor kiezen, worden ze door StartUp4Kids ondersteund bij hun campagne. Per deelnemer gaat er hoe dan ook € 100,00 naar de projecten.

  StartUp4Kids streeft naar een zo klein mogelijke voetafdruk, dus wordt er aan CO2-compensatie gedaan en werken we in de landen zo duurzaam mogelijk (milieubewust, samenwerking met lokale partners en ondersteuning van de lokale economie etc.).

  Als de deelnemers de projecten ervaren hebben, de mensen erachter en de kinderen, om wie het gaat, hebben leren kennen, is de kans groot dat zij iets willen blijven betekenen. Daarom ontvangen ze na thuiskomst een sponsormenukaart, waarop ze kunnen zien wat zij zelf kunnen doen voor StartUp4Kids. Dit varieert van vrijwilligerswerk tot een structurele financiële bijdrage. Hierdoor ontstaat een blijvende groep ambassadeurs en donateurs.

  Share the Story

  Back to Top