Start van het nieuwe schooljaar in Guatemala

Twee nieuwe scholen, 235 nieuwe kinderen en acht nieuwe leraren

In januari zijn de scholen in Guatemala weer met veel nieuwe energie gestart na een vakantie van drie maanden.
Het jaar begint met de Aflatoun-training van nieuwe scholen: Reguliere openbare basisschool San Bartolomé in Quetzaltenango en Educatief Centrum Taapit, gevestigd in San Pedro la Laguna, Sololá. Taapit is de eerste school waarmee we buiten de gemeente Quetzaltenango werken. Deze 2 nieuwe scholen starten in 2019, naast de scholen die al een tijdje meedraaien in ons programma: Escuela Xelajú, Escuela de Sordos (dovenschool) en Caras Alegres.

Op vrijdag 18 januari jl. werd de training van de leraren van de nieuwe scholen en van nieuwe leraren van de oudere scholen uitgevoerd. De training werd gegeven door de directrice van Escuela Xelajú, Lilian, die deze training al 3 jaar met veel gevoel voor detail verzorgt.  Yéssica, de voormalige coördinator van het project in Guatemala, en Iker, de huidige coördinator, waren ook aanwezig. Locatie van de training was Escuela Xelajú en was verdeeld in twee werksessies. Aan bod kwam informatie over StartUp4kids, de verschillende Aflatoun-handboeken en een praktische toelichting op de lesactiviteiten en ook is gesproken over het creëren van een goede samenwerking tussen de verschillende scholen en met StartUp4kids, en natuurlijk over evaluatiemomenten en financiën.
Het was een geslaagde training en mede daardoor zijn de aanwezigen met veel plezier begonnen aan het lesprogramma. De eerste lessen zijn eind januari gestart.

In de volgende update volgen foto’s van de kinderen (en leraren) tijdens de Aflatoun-lessen. De foto’s in dit artikel zijn gemaakt tijdens de training en de jaarafsluiting van 2018.

Hasta la próxima!

Team StartUp4kids Guatemala