Start in Ecuador

11b32352 1e5a 4dc9 87ac 62904ed599aa

De eerste training

Eugenie, bestuurslid van StartUp4kids, was na haar vakantie in Ecuador en de kennismaking met de Belgische Eve van Intisisa zo enthousiast, dat zij daar nu samen met Eve het Aflatoun-programma opzet in het rurale Guamote. Eugenie neemt daarbij de rol van coördinator van het project op zich, met Intisisa als partner. Eve zal de supervisie gaan verzorgen.
De eerste Aflatoun-training in Quito werd gevolgd door Eve en twee van haar medewerksters. Hieronder lees je haar verslag.

“De training was fantastisch om inhoudelijk een beeld te krijgen van het Aflatoun-programma. Het was ook heel inspirerend om gelijkgestemde zielen te ontmoeten en om te zien hoe het programma al verspreid is over Zuid-Amerika. We hebben contacten kunnen leggen in Ecuador, waar we kunnen gaan kijken hoe het programma daar uitgevoerd wordt.
Wij volgden, als klein visje samen met grote organisaties de training. Het was zo mooi om te zien dat, toen onze Indiaanse Tamia en Laura het woord namen, zij de deelnemers raakten. Deze Indiaanse vrouwen krijgen in Ecuador minder kansen en kregen hier hun stem!

Er werd opgemerkt dat de passie van Guamote, een klein dorpje in de bergen, de mensen uit de  grote steden liet zien dat we geen streek zijn om over het hoofd te zien. De grote organisaties willen nu Intisisa uit Guamote opnemen in het Aflatoun-netwerk.

Na deze trainingsdag waren we zo enthousiast, dat we nog lang hebben nagepraat over nieuwe ideeën om het project vorm te gaan geven.”

Eve en Eugenie

0b60758f 8a46 463b a39e d4aedc9736d8