Guatemala: De start van het nieuwe schooljaar 2024!

foto 12 1

Het schooljaar in Guatemala is weer van start gegaan en daarmee ook de activiteiten van StartUp4kids! Het belooft een spannend en ambitieus jaar te worden.

We voelen ons overweldigd door enthousiasme en er is veel werk te doen. Het project van 2024 zet de koers voort van de afgelopen jaren met 4 programma-onderdelen: Aflatoun-onderwijs, transportbeurzen, schoolmoestuinen en het subsidieproject voor materialen en reparaties op onze scholen.

Onze doelstelling en interesse om samen met scholen voor speciaal onderwijs te werken, op een integrale en waardige manier, werpt zijn vruchten af. Wij willen ons werk op deze manier voortzetten en nuttig blijven voor de scholen.

Om deze reden werken wij dit jaar samen met 2 nieuwe speciale scholen, 1 in het rurale gebied van Quiché en 1 in het department van Totonicapán. Het is hier, in het gebied van het speciale onderwijs, waar vooroordelen jongeren uitsluiten, waar het Ministerie van Onderwijs zijn taak heeft neergelegd en waar er minder kansen zijn. Het is precies in dit veld waar wij actief zijn en waar we willen werken omdat het hard nodig is.

Warme groeten uit Guatemala en veel dank voor uw support namens het team van StartUp4kids in Guatemala en Nederland.

IMG 20230807 WA0038 xelaju 1 foto 2  Caiicad 20230419 111239 1