Start van het schooljaar in Botswana

Startfoto botswana

En zo zijn we alweer halverwege de eerste termijn van ons project in Botswana! Laten we eens kijken waar we inmiddels staan.

We zijn het jaar sterk begonnen met de toetreding van Letsolathebe Primary School tot ons programma. Dit is de 15e deelnemende school waarmee we het voorrecht hebben samen te werken in Maun. Tot nu toe hebben 255 kinderen zich aangemeld voor de 15 Junior Ranger en Aflatoun clubs.

Begin dit jaar is het Aflateen-programma succesvol van start gegaan op de vijf deelnemende Junior Secondary overheidscholen, waar zowel nieuwe als eerdere leden die Aflatoun hebben afgerond de kans krijgen om hun kennis en vaardigheden verder uit te breiden.

We blijven het Aflatoun-programma uitvoeren op 10 deelnemende basisscholen en hebben daarnaast één actieve Aflatot-peuterspeelgroep van ongeveer 13 kinderen in het dorp Xhoo.

In februari zijn we in samenwerking met de Nederlandse stichting Dutch Down Support (DDS) gestart met een pilot-project in de gemeenschap van Tsutsubega, waar we samen met de hulp van DDS ondersteuning bieden aan drie mensen met een verstandelijke beperking, van wie de gemeenschap heeft vastgesteld dat ze hulp met hun ontwikkeling nodig hebben.

We blijven samenwerken met de Knyphausen Foundation en hun Junior Ranger Programma, waarbij kinderen een lesprogramma volgen dat gericht is op milieubescherming en het behoud van wilde dieren. Onze clubleden wachten in spanning af, omdat ze eind van het jaar mee op campingtrips in de bush zullen gaan.

In februari vond al een eerste kampeertrip van het jaar plaats. Clubleden van Thitoyamakodi en Matlola Primary Schools trokken naar Moremi Game Reserve om zelf de wildernis te ervaren. Voor veel van de kinderen was het de allereerste keer dat ze zo’n ervaring meemaakten, ondanks het feit dat veel van hun familieleden in verschillende sectoren van de safari-industrie van de Okavango Delta werken.

En zo staan we bijna aan het einde van het eerste kwartaal van 2024, met al zoveel gedaan en nog zoveel moois te doen dit jaar.

Blijf op de hoogte voor updates over onze komende activiteiten, waaronder bomen planten, starten met de moestuinen, ons Kids in the Delta Magazine en de Maun Spaarweek als onderdeel van de Global Money Week!

Liefs,

Katja

Project Xhoo Project Tsutsubega PHOTO 2024 03 10 13 58 23 2 PHOTO 2024 03 10 13 58 23 1 PHOTO 2024 03 10 13 58 23 IMG 9353 IMG 1256 IMG 1249 IMG 1222 IMG 1194 IMG 1085