Mountainbikereis XtraBike4Peru

XtraBike4Peru

Extra inspanning…Extra kansen…

320 km fietsen
Op uiteenlopende hoogte in het Andesgebergte in de voetsporen van de Inca’s

Peru op een unieke wijze ervaren
Wat een uitdagende reisbestemming!

Een sociaal doel steunen
Bijdragen aan lokale communities en extra kansen voor onze projectkinderen in rurale gebieden van Peru

Maak het mee!

In mei en oktober 2020 organiseren wij een spectaculaire en unieke mountainbikereis in Peru!

Deze spectaculaire mountainbike-expeditie start in het goed ontwikkelde en voortvarende Cuzco, de Heilige Vallei van de Inca’s, naar het arme en achtergestelde Ayacucho, waar de projecten van StartUp4Kids worden uitgevoerd. De expeditie trekt over bergpaadjes dwars door de kern van dit unieke gebied: startend vanaf ruim 4.000 hoogte, door weelderige nevelwouden en diepe dalen. Kortom, heel veel verschillende landschappen en ecosystemen waar Peru zo bekend om staat.

Onderweg verblijven we bij lokale gastfamilies of kamperen we midden in de natuur. Er zijn zeven fietsdagen, waarvan één optioneel. We fietsen 40 tot 70 kilometer per dag, grotendeels onverhard en afdalingen, al zitten er zeker lange, pittige beklimmingen tussen. Een GPS-route is beschikbaar, alsook een overzichtskaart in Google Earth met waypoints, afstanden en hoogtes, hoogtedoorsnedes van de route, afstandstabellen, etc. De reis is geheel verzorgd, inclusief complete kampeeruitrusting, kok, volgauto, gids/begeleider te motor, professionele mountainbikegids, begeleiding vanuit StartUp4Kids, reservefietsen, accommodaties en alle maaltijden behalve in de grotere plaatsen, waar je zelf genoeg keuze hebt.

Naast de expeditie is er voldoende tijd om culturele sites te bezoeken, zoals Machu Picchu en te genieten van de Peruaanse cultuur.

Mountainbikereis

Reisprogramma

Dag 1 – aankomst in Lima

Het avontuur begint! Na de vliegreis worden we hartelijk ontvangen in Lima en naar het hotel gebracht.

Dag 2 – Lima – Cusco – Ollantaytambo

Ruim twee uur voor vertrek van onze vlucht worden we bij het hotel opgehaald, klaar voor de vlucht naar Cuzco! Aangekomen op het vliegveld staan onze chauffeur en gids klaar om ons naar het hotel te brengen in Ollantaytambo, gelegen in de Heilige Vallei van de Inca’s. We verblijven hier twee nachten, zodat er voldoende tijd is om te acclimatiseren en te genieten van het mooie dorpje en de omgeving!

Dag 3 – bezoek Machu Picchu of vrije dag in Ollantaytambo

Vandaag een keuze tussen een bezoek aan het spectaculaire Machu Picchu! Per trein naar Aguas Calientes en laatste stuk aansluitend met de bus. Je kunt ervoor kiezen om de Machu Picchu te beklimmen! Een bezoek aan de Pumamarka ruïnes bij Ollantaytambo behoort ook tot de mogelijkheden.

Dag 4 – afdaling naar het huis van Julia in Huayopata

Eerste fietsdag! Met de bus rijden we naar de pas Abra Malaga op 4.300m, waarna we vervolgens afdalen tot 1.500 meterhoogte, waar we door Julia worden ontvangen met een lunch en rondleiding. Zij verbouwt samen met haar man koffiebonen, fruit en cacaobonen.

Dag 5 – Huayopata – Huancacalle

Voordat we aan de fietstocht van ca. 43 km beginnen, worden we eerst met de bus naar het begin van de Vilcabamba Vallei gebracht. Vanaf hier fietsen we circa 5 tot 6 uur omhoog op onverharde wegen. De vallei is prachtig groen en heerlijk rustig. We overnachten in Huancacalle.

Dag 6 – Huancacalle – Vilcabamba – Huancacalle

Vandaag bezoeken we te voet de ruïnes van Vitcos en de Yurak Rumi rots, verwoven in een mooie wandeling van een halve dag. Na de lunch kan optioneel een fietstocht gemaakt worden verder de vallei in naar het dorpje Vilcabamba, een mooi plaatsje met een mooi kerkje gebouwd door de Italiaanse priesters. Na een kort bezoekje dalen we per fiets af naar Huancacalle. Klimmen en afdalen over ca. 16km.

Dag 7 – Huancacalle – Puya Raymundi Bos

De fietstocht start direct met een lange klim van 1.450 hoogtemeters over 20 km over een redelijk breed pad in vrij goede staat. De pas op 4.430m hoogte is bereikt! Trek je windjack maar gauw aan! Vanaf hier dalen we weer ca. 700 hoogtemeters af over 11 km door een vredig dal met mooie dorpjes. Met een laatste klim fietsen we naar onze kampeerplek op 4.000m naast het indrukwekkende Puya Raymundi Bos met de Panta berg (5.840m) op de achtergrond. Hier wordt het wachten op een koude nacht!

Dag 8 – Puya Raymundi Bos – San Fernando

We worden naar de hoogste pas gebracht en dalen dan op de fiets gedurende 2 uur over een onverhard pad met 2.230 hoogtemeters af naar het Peruaanse nevelwoud. Vogels spotten! Vervolgens worden we met vervoer gereden naar de volgende pas, genieten we van een picknick om daarna met de fiets af te dalen naar onze volgende kampeerplek bij San Fernando.

Dag 9 – San Fernando – Cruzpata

Vanaf het kampement pakken we direct de fiets en dalen we via San Fernando af (2.200m) tot aan de Apurimac Rivier! Er zit ook een korte beklimming tussen (120m). Na ca. 40 km worden we omhoog gebracht en overnachten we voorbij Cruzpata in een klein valleitje op 3.500m.

Dag 10 – Cruzpata – Pacucha

Laatste fietsuitdaging vandaag! Een redelijk lange route (40-50km) met aan het begin eerst meerdere beklimmingen en afdalingen van tussen de 200 en 300 hoogtemeters, over soms erg uitdagende paden.

Het laatste stuk rijden we met transport tot aan het Pacucha meer, waar we met een mooi uitzicht onze fietsexpeditie afsluiten! We nemen afscheid van onze kok, de assistenten en de chauffeur van de kampeer/kok-auto.

Dag 11 – Pacucha – project in Vilcashuaman of Vischongo

Het eerste projectbezoek waar we voor hebben gefietst is een feit! We vertrekken vroeg naar Vilcashuaman of Vischongo en overnachten in een herbergje in één van de dorpjes.

Dag 12 – Project in Vilcashuaman of Vischongo – Ayacucho

Ook deze dag staat in het teken van projectbezoeken. Daarna rijden we naar Ayacucho waar we logeren in het mooie hotel Via Via.

Dag 13 – Ayacucho – vrije dag!

Vandaag brengen we een bezoek aan het kantoor van FINCA Perú, de organisatie die StartUp4Kids ondersteunt bij de projecten in deze regio. Verder is de dag vrij te besteden!

Dag 14 – Ayacucho – Lima – naar huis

Het unieke avontuur zit er bijna op. We nemen een vroege vlucht naar Lima. Overdag is er wellicht nog tijd voor een uitstapje en ’s avonds stappen we op het vliegtuig terug naar huis.

Dag 15 – aankomst in Nederland

Aankomst op Schiphol. Een bijzondere ervaring rijker met een prestatie om trots op te zijn! Hiermee is namelijk bijgedragen aan het bieden van een onafhankelijke toekomst voor Peruaanse kinderen in achtergestelde wijken…! Dank jullie wel!

Reisbrochure & info aanvragen!

  Jouw naam (verplicht)

  Jouw telefoonnummer (verplicht)

  Je e-mailadres (verplicht)

  Mountainbikereis Peru

  Mountainbikereis Peru

  Mountainbikereis Peru

  Mountainbikereis Peru

  Mountainbikereis Peru

  Mountainbikereis Peru

  Global Money Week StartUp4Kids Aflatoun

  Mountainbikereis Peru

  Kort & krachtig:

  • 320km fietsen op grote hoogte in de voetsporen van de Inca’s
  • Kinderen kansen bieden in Peru
  • Genieten van cultuur & natuur
  • Een onvergetelijke ervaring!

  Reiskosten:

  • Sponsorgeld: als jij dat wilt!
  • Vanaf EUR 2.500

  Interesse?

  Neem contact op met:

  Laura Hogervorst
  Telefoon: 06-11322069
  E-mail: laura@startup4kids.nl

  Onze partner, reisorganisatie ConnectingJourneys

  De organisatie van XtraRun4Ethiopia wordt door StartUp4Kids uitbesteed aan Laura Hogervorst van ConnectingJourneys. ConnectingJourneys streeft ernaar een verbindende samenleving te creëren met duurzame impact voor mens, cultuur en natuur middels empowerment, inspiratie en plezier. Zij gelooft er namelijk in dat, wanneer iedereen de kans krijgt om op een volwaardige manier mee te doen en er kennis en wederzijds begrip bestaat van andere culturen en de natuur, er een samenleving ontstaat waarin in harmonie wordt geleefd. Dit doet zij middels het bieden, organiseren en coördineren van sociaal-maatschappelijke reizen, evenementen en projecten die een verrijkende ervaring geven om het beste uit jezelf, het leven, de business en de samenleving te halen.

  Mountainbikereis Peru

  Ons beleid ten aanzien van onze themareizen:

  Met onze themareizen willen wij geen geld verdienen, maar bijzondere ervaringen bieden.
  Wij vinden het belangrijk dat mensen de wereld ontdekken, met zijn bijzondere natuur en cultuur. Daarnaast willen wij mensen kennis laten maken met de kinderen in onze projecten en de mensen achter deze projecten, door daar samen activiteiten te organiseren en ze gedurende korte tijd echt deel te laten uitmaken van het project. Wij zijn ervan overtuigd dat hierdoor wederzijds begrip ontstaat, waarmee een wereldwijde samenleving gevormd kan worden waar in harmonie wordt geleefd.

  Deelnemers aan onze veelal sportieve reizen kunnen ervoor kiezen een extra prestatie te leveren door zich te laten sponsoren. Als ze daarvoor kiezen, worden ze door StartUp4Kids ondersteund bij hun campagne. Per deelnemer gaat er hoe dan ook € 100,00 naar de projecten.

  StartUp4Kids streeft naar een zo klein mogelijke voetafdruk, dus wordt er aan CO2-compensatie gedaan en werken we in de landen zo duurzaam mogelijk (milieubewust, samenwerking met lokale partners en ondersteuning van de lokale economie etc.).

  Als de deelnemers de projecten ervaren hebben, de mensen erachter en de kinderen, om wie het gaat, hebben leren kennen, is de kans groot dat zij iets willen blijven betekenen. Daarom ontvangen ze na thuiskomst een sponsormenukaart, waarop ze kunnen zien wat zij zelf kunnen doen voor StartUp4Kids. Dit varieert van vrijwilligerswerk tot een structurele financiële bijdrage. Hierdoor ontstaat een blijvende groep ambassadeurs en donateurs.

  Share the Story

  Back to Top