Mountainbikereis XtraBike4Peru

XtraBike4Peru 2019

Extra inspanning…Extra kansen…

320 km te fietsen op grote hoogte in het Andesgebergte in de voetsporen van de Inca’s in mei 2019.

Peru ervaren, wat een uitdagende reisbestemming.

Het goede doel steunen en direct zien waar je sponsorbedrag heengaat.

Maak het mee!

Van 18 mei tot en met 1 juni 2019 organiseren wij een spectaculaire en unieke mountainbikereis in Peru!

De fietstocht start in de Heilige Vallei van de Inca’s en gaat dan door het onbekende achterland van Machu Picchu naar de projectlocaties van StartUp4kids in de regio Ayacucho.

Met hoogtes variërend van 1.000 tot 4.600 meter boven zeeniveau brengt deze mountainbikeroute de deelnemers naar heel veel verschillende landschappen en ecosystemen waar Peru zo bekend om staat, maar dan in een zodanig afgelegen gebied dat we meerdere nachten zullen gaan kamperen omdat er geen overnachtingplekken zijn: echt een avontuur dus!

Er zullen volgauto’s en een volgmotor aanwezig zijn om de veiligheid en een minimaal comfort van de deelnemers te waarborgen: de bagage en kampeerspullen, en enkele reservefietsen, gaan hier uiteraard in mee, net als een kok(kin), vertaler, EHBO-kit, walkietalkies, etc. Ook wordt er bij de lange beklimmingen geregeld gebruik gemaakt van het transport voor de deelnemers en de fietsen.

Mountainbikereis

Reisprogramma

Dag 1 – aankomst in Lima

Het avontuur begint! Na de vliegreis worden we hartelijk ontvangen in Lima en naar het hotel gebracht.

Dag 2 – Lima – Cusco – Ollantaytambo

In de ochtend vliegen we van Lima naar Cuzco, waar onze chauffeur en gids klaarstaan om ons, via de Heilige Vallei, naar het hotel in Ollantaytambo te brengen. Hier blijven we twee nachten en is er voldoende tijd om te genieten van het mooie dorpje en de omgeving.

Dag 3 – bezoek Machu Picchu of vrije dag in Ollantaytambo

Vandaag een keuze tussen een bezoek aan het spectaculaire Machu Picchu! Per trein naar Aguas Calientes en laatste stuk aansluitend met de bus. Je kunt ervoor kiezen om de Machu Picchu te beklimmen! Een bezoek aan de Pumamarka ruïnes bij Ollantaytambo behoort ook tot de mogelijkheden.

Dag 4 – afdaling naar het huis van Julia in Huayopata

Eerste fietsdag! Met de bus rijden we naar de pas Abra Malaga op 4.300m, waarna we vervolgens afdalen tot 1.500 meterhoogte, waar we door Julia worden ontvangen met een lunch en rondleiding. Zij verbouwt samen met haar man koffiebonen, fruit en cacaobonen.

Dag 5 – Huayopata – Huancacalle

Voordat we aan de fietstocht van ca. 43 km beginnen, worden we eerst met de bus naar het begin van de Vilcabamba Vallei gebracht. Vanaf hier fietsen we circa 5 tot 6 uur omhoog op onverharde wegen. De vallei is prachtig groen en heerlijk rustig. We overnachten in Huancacalle.

Dag 6 – Huancacalle – Vilcabamba – Huancacalle

Vandaag bezoeken we te voet de ruïnes van Vitcos en de Yurak Rumi rots, verwoven in een mooie wandeling van een halve dag. Na de lunch kan optioneel een fietstocht gemaakt worden verder de vallei in naar het dorpje Vilcabamba, een mooi plaatsje met een mooi kerkje gebouwd door de Italiaanse priesters. Na een kort bezoekje dalen we per fiets af naar Huancacalle. Klimmen en afdalen over ca. 16km.

Dag 7 – Huancacalle – Puya Raymundi Bos

De fietstocht start direct met een lange klim van 1.450 hoogtemeters over 20 km over een redelijk breed pad in vrij goede staat. De pas op 4.430m hoogte is bereikt! Trek je windjack maar gauw aan! Vanaf hier dalen we weer ca. 700 hoogtemeters af over 11 km door een vredig dal met mooie dorpjes. Met een laatste klim fietsen we naar onze kampeerplek op 4.000m naast het indrukwekkende Puya Raymundi Bos met de Panta berg (5.840m) op de achtergrond. Hier wordt het wachten op een koude nacht!

Dag 8 – Puya Raymundi Bos – San Fernando

We worden naar de hoogste pas gebracht en dalen dan op de fiets gedurende 2 uur over een onverhard pad met 2.230 hoogtemeters af naar het Peruaanse nevelwoud. Vogels spotten! Vervolgens worden we met vervoer gereden naar de volgende pas, genieten we van een picknick om daarna met de fiets af te dalen naar onze volgende kampeerplek bij San Fernando.

Dag 9 – San Fernando – Cruzpata

Vanaf het kampement pakken we direct de fiets en dalen we via San Fernando af (2.200m) tot aan de Apurimac Rivier! Er zit ook een korte beklimming tussen (120m). Na ca. 40 km worden we omhoog gebracht en overnachten we voorbij Cruzpata in een klein valleitje op 3.500m.

Dag 10 – Cruzpata – Pacucha

Laatste fietsuitdaging vandaag! Een redelijk lange route (40-50km) met aan het begin eerst meerdere beklimmingen en afdalingen van tussen de 200 en 300 hoogtemeters, over soms erg uitdagende paden.

Het laatste stuk rijden we met transport tot aan het Pacucha meer, waar we met een mooi uitzicht onze fietsexpeditie afsluiten! We nemen afscheid van onze kok, de assistenten en de chauffeur van de kampeer/kok-auto.

Dag 11 – Pacucha – project in Vilcashuaman of Vischongo

Het eerste projectbezoek waar we voor hebben gefietst is een feit! We vertrekken vroeg naar Vilcashuaman of Vischongo en overnachten in een herbergje in één van de dorpjes.

Dag 12 – Project in Vilcashuaman of Vischongo – Ayacucho

Ook deze dag staat in het teken van projectbezoeken. Daarna rijden we naar Ayacucho waar we logeren in het mooie hotel Via Via.

Dag 13 – Ayacucho – vrije dag!

Vandaag brengen we een bezoek aan het kantoor van FINCA Perú, de organisatie die StartUp4kids ondersteunt bij de projecten in deze regio. Verder is de dag vrij te besteden!

Dag 14 – Ayacucho – Lima – naar huis

Het unieke avontuur zit er bijna op. We nemen een vroege vlucht naar Lima. Overdag is er wellicht nog tijd voor een uitstapje en ’s avonds stappen we op het vliegtuig terug naar huis.

Dag 15 – aankomst in Nederland

Aankomst op Schiphol. Een bijzondere ervaring rijker met een prestatie om trots op te zijn! Hiermee is namelijk bijgedragen aan het bieden van een onafhankelijke toekomst voor Peruaanse kinderen in achtergestelde wijken…! Dank jullie wel!

Reisbrochure & info aanvragen!

Jouw naam (verplicht)

Jouw telefoonnummer (verplicht)

Je e-mailadres (verplicht)

Mountainbikereis Peru

Mountainbikereis Peru

Mountainbikereis Peru

Mountainbikereis Peru

Mountainbikereis Peru

Mountainbikereis Peru

Global Money Week StartUp4kids Aflatoun

Mountainbikereis Peru

Kort & krachtig:

  • 320km fietsen op grote hoogte in de voetsporen van de Inca’s
  • Kinderen kansen bieden in Peru
  • Genieten van cultuur & natuur
  • Een onvergetelijke ervaring!

Reiskosten:

  • Vanaf EUR 2.379,=
  • Minimaal sponsorbedrag: EUR 1.500,=

Interesse?

Neem contact op met:

Laura Hogervorst
Telefoon: 06-11322069
E-mail: laura@startup4kids.nl

Mountainbikereis Peru

Share the Story

Back to Top