2016 Succesvol jaar voor Aflatoun-projectonderwijs

blinde kinderen ethiopie

De afgelopen vier jaar heeft Dires for Development Charitable Association samen met StartUp4kids het Aflatoun-projectonderwijs in Ethiopië van de grond gekregen. Dit is een lokale NGO waarmee Startup4kids samenwerkt. Trainers met een beperking geven er les op 20 scholen, o.a. met dove en blinde kinderen. De organisatie is enthousiast en heeft te kennen gegeven graag op dezelfde voet door te gaan. Maandelijks brengen ze een verslag uit over de activiteiten die hebben plaats gehad. Hieronder het verslag van Dires over december 2016.

 

Training website-ontwikkeling voor de trainers van Aflatoun-projectonderwijs

In december hebben de trainers van Aflatoun een cursus gehad in het maken van websites. De organisatie was in handen van Dires en ALFOLKEHOSKOLE uit Noorwegen. De trainers waren erg enthousiast over deze training, vooral degenen van de doven en slechthorende afdeling. Voor dove kinderen is social media heel belangrijk om contacten te onthouden, zoals bijvoorbeeld Skype. Ook zijn sociale media belangrijk om afgelegen delen van de gemeenschap te betrekken. Ook vanuit deze invalshoek alleen positieve geluiden over de voortzetting van het Aflatoun-onderwijs in Ethiopië.

Ethiopië Schoonmaakdag

Halverwege december werd er een schoonmaakdag georganiseerd. Zowel de gehele staf als vrijwilligers uit
Nederland staken de handen uit de mouwen. Niet alleen het gasthuis werd schoongemaakt, maar ook het terrein er omheen. Dit werkte zo aanstekelijk dat de buren aandrongen op een vervolg in januari.

gastenverblijf gekuisd
Schoonmaak gastenverblijf in Ethiopië
schoonmaakdag
Ook in de buurt werd schoongemaakt

Pilotproject Aflatoun voor blinde kinderen

Het project loopt naar wens. De staf is blij dat er zoveel werk is verricht en ze hopen dit jaar nog meer blinde kinderen te kunnen bereiken.

[one_half]pilot project blinde kinderen ethiopieLesmateriaal in braille wordt uitgedeeld[/one_half][one_half_last]

pilot project blinde kinderen ethiopie2Lesmateriaal in braille[/one_half_last] [one_half]pilot project blinde kinderen ethiopie4Klas blinde kinderen Ethiopië[/one_half][one_half_last]

pilot project blinde kinderen ethiopie3Aflatoun Pilot voor blinde kinderen[/one_half_last]

Lees hier alle details over het aanvullende onderwijs voor blinde kinderen in Ethiopië.

 

Viering waterdag met Aflatoun-onderwijzers en leerlingen

Aflatoun project onderwijs
Op de waterdag organiseerden de kinderen zelf spelletjes

Van 20 tot 30 december werd er op vijf van de twintig scholen de waterdag gevierd. Studenten en Aflatoun-onderwijzers werkten samen om de dag te organiseren. Ook was er een lezing over de betekenis van water voor al het leven op aarde. Daarnaast werden er quizzen en wedstrijden gehouden en waren er toneelstukjes over water. Natuurlijk werden al deze activiteiten door de studenten zelf voorbereid en gepresenteerd en gericht op water en gerelateerde issues. Het bewustzijn over water werd hiermee aanzienlijk vergroot.

Het team in Ethiopië bedankt StartUp4kids en alle sponsoren!