Een ondernemende Aflatoun-jaarafsluiting in Guatemala

onderwijs kinderen met een beperking Guatemala

Zoals elk jaar sluit in november het schooljaar in Guatemala met een jaarafsluiting. Zo was er op onze partnerscholen ook een speciale Aflatoun-jaarafsluiting!

De kinderen kregen de kans om met hun gespaarde geld te kiezen voor een gezamenlijke activiteit samen met hun klasgenoten en leraren óf het geld mee naar huis te nemen om bijvoorbeeld bij te dragen aan de kerstmaaltijd of de schoolbenodigdheden voor het volgende schooljaar.

Na het ontvangen van hun welverdiende Alfatoun-diploma hebben de kinderen van partnerschool FUNDAL gekozen voor het samen maken van hamburgers en enchiladas (grote harde tortilla’s belegd met tomatensaus, gehakt, kaas en groenten) waarvan zij samen gesmuld hebben.
[fancy_header type=”1″][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1487349439561-885a60ed-0589-8″ include=”2989,2990,2991″][vc_column width=”2/3″]

De kinderen groep 5 en 6 van partnerschool Escuela Xelajú zijn op pad gegaan met hun gespaarde geld. Zo ging groep 5 naar een winkelcentrum tegenover hun school waar zij spelletjes speelden en heerlijke ijsjes hebben gegeten.

 

[one_half]onderwijs kinderen met een beperking Guatemala
Escuela Xelajú – Zelfverdiend ijsje eten, genieten![/one_half][one_half_last]klas kinderen Guatemala met een beperking Aflatoun
Escuela Xelajú – Klas naar het winkelcentrum[/one_half_last]

Groep 6 ging naar het plaatselijke museum van natuur en geschiedenis. Hier leerden zij over de geschiedenis van hun stad en allerlei bestaande en uitgestorven dierensoorten.

 

[one_half]Aflatoun onderwijs StartUp4kids Guatemala
Escuela Xelajú – Dieren bekijken in het museum[/one_half][one_half_last]Aflatoun Guatemala StartUp4kids
Escuela Xelajú – Klas samen naar het plaatselijk museum[/one_half_last]

Daarna zijn de kinderen naar het gemeentehuis gegaan waar zij vol trots in een officiële raadszaal hun Aflatoun-diploma in ontvangst mochten nemen.

[one_half]uitreiking diploma kinderen Aflatoun StartUp4kids
Escuela Xelajú – Uitreiking Aflatoun-diploma groep[/one_half][one_half_last]trots uitreiking Aflatoun-diploma StartUp4kids Guatemala
Escuela Xelajú – Trots met een Aflatoun-diploma[/one_half_last]

Hierna ontbrak er natuurlijk nog maar één ding; samen genieten van frietjes en een broodje!

 

[one_half]afsluiting klassenuitje Guatemala

Escuela Xelajú – Frietjes, wat een feest![/one_half][one_half_last]

Hasta pronto!

Michèle Josemans & Yessica
projectcoördinator Guatemala