Onze moeders in Botswana ontmoeten hun vriendinnen in Nederland

b6c88dd1 6319 490c 8241 faad3aad0377

Afgelopen woensdag maakten de vrouwen van ‘Ons Poppenhuis’ online kennis met de vrouwen van StartUp4Kids in Botswana.

Onlangs startte Katja met het geven van ons StartUP4You-programma aan negen vrouwen in de gemeenschap Xharaxao. StartUp4Kids doet dit in samenwerking met Rhino Conservation. De vrouwen leren over zichzelf, hun passies en talenten en doen financiële en ondernemersvaardigheden op. Een groot deel van de vrouwen kan niet lezen en schrijven maar dit zegt niks over hun intelligentie. Het is ongelooflijk hoe de vrouwen alle nieuwe kennis opnemen, begrijpen en toepassen!

Synchroon aan de lessen voor de moeders in Xharaxao startte ook Ons Poppenhuis met een serie empowermentsessies met een Nederlandse groep vrouwen. Intussen maakten ze al kennis met elkaar via filmpjes maar afgelopen donderdag was het zover en ontmoetten de vrouwen elkaar online op Phazama Farm waar Katja woont.

Zowel in Nederland als in Botswana beginnen de workshops met het delen van successen en dankbaarheid. Dit keer deden we dat om de beurt. Hoe bijzonder is het dat vrouwen uit een kleine gemeenschap dankbaar zijn voor vergelijkbare dingen als een wandeling in de natuur of de zon die ook vandaag weer opkwam en soortgelijke successen deelden als de vrouwen uit de grote stad in Nederland. We kwamen er ook achter dat de vrouwen hier dezelfde zorgen en struggles hebben als de vrouwen daar. Er ontstond daardoor een hele mooie verbondenheid.

Vol trots toonden de vrouwen in Botswana hun zelfgemaakte handwerkproducten aan de vrouwen in Nederland en werd de belofte gedaan te mogelijkheden te verkennen voor het verkopen van de prachtige picknickmatten, onderzetters, tasjes, etc.

We sloten als de online sessie af met een gebed.

Na afloop praatten we nog na en genoten we allemaal van Hollandse appeltaart en kruidkoek en werden de vrouwen weer naar huis gebracht.

Wat een mooie ervaring zijn we allemaal rijker!

[vc_media_grid element_width=”6″ grid_id=”vc_gid:1626420617222-b91ff5b2-49f4-5″ include=”6715,6714″]Volg de links voor meer informatie over Ons Poppenhuis en het StartUP4You-programma van StartUp4Kids.