StartUp4Kids gaat ook in Botswana voor groen

e125c3b2 5075 4394 b05f d40d36de5ea4

StartUp4Kids vindt dat we echt iets moeten doen om de aarde meer te gaan respecteren en ervoor te gaan zorgen in plaats van haar kapot te maken. Om deze reden en om voedselschaarste terug te dringen en gezond eten te promoten, zijn wij bij onze bestaande programma’s gestart met het opzetten van moestuinprojecten. In Peru deden we dit al maar dit jaar zijn hier Guatemala, Ethiopië en Botswana aan toegevoegd.

We zijn heel erg blij want de eerste drie moestuinen zijn intussen aangelegd bij onze partners Tsodilo Secondary Junior School, Rhino Conservation and Shelter Botswana. De schooltuin voor Bana Ba Letsatsi volgt nog zodra het nieuwe gebouw klaar is, waar zij binnenkort intrekken. De volgende stap is het prepareren van de aarde, het zaaien en het starten met ‘groene’ lessen voor de kinderen.

Omdat wij zelf nog onvoldoende kennis hebben, zijn wij een samenwerking aangegaan met de lokale organisatie Future Explorers Youth Society en haar Duitse partner Knyphausen Stiftung. Eerder dit jaar heeft Katja het grootste deel van de facilitators getraind in het Aflatoun-programma. Intussen hebben de facilitators vijf schooltuinen aangelegd bij scholen in Maun en een eigen demonstratietuin bij hun centrum. En nu hebben zij ook onze drie tuinen gebouwd en gaan zij strakjes samen met onze kinderen zorgen voor de tuinen. Ook gaan zij dit jaar nog ons Aflatoun-programma toevoegen bij de scholen waar zij al actief zijn met hun Junior Ranger Programma.

“Ik ben dolblij met deze samenwerking want op deze manier helpen we en versterken we elkaar. De samenwerking voelt intussen zo goed dat we gezamenlijk plannen gaan maken voor 2022! Wordt vervolgd dus!” Katja Visser

Dit schooltuinproject wordt gesteund door Stichting Het Bosje. We zijn ze ontzettend dankbaar hiervoor.

[vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1626516553530-327dc2e5-e1ff-0″ include=”6720,6721,6723″]