Jongeren in Nepal leren omgaan met groepsdruk en ‘nee’ te zeggen

Aflateen Nepal StartUp4kids

Groepsdruk speelt overal, in alle leeftijdsgroepen en dit kan tot grote problemen leiden. Waar kinderen ook leven en in welke omstandigheden dan ook, in de basis zijn ze allemaal hetzelfde. Ook de jongeren in onze projecten ervaren (negatieve) groepsdruk en hebben soms moeite om nee te zeggen uit angst om de vriendschap te beschadigen of misschien wel te verliezen.

In de eerste workshop ‘Peer pressure’ (Omgaan met groepsdruk) leerden de jongeren van onze partners HCC Nepal  en Umbrella Foundation op een goede manier omgaan met groepsdruk in een interactieve en praktische workshop.
Er werd gesproken over de verschillende vormen van groepsdruk en hoe je op een goede manier nee kunt zeggen, zonder dat je de vriendschap daarmee op het spel zet. De jongeren vertelden over hun eigen ervaringen met groepsdruk door hun vrienden en hoe lastig het was om daarmee om te gaan. Na in deze workshop geleerd te hebben hoe ze dat kunnen aanpakken, zal dat vanaf nu een stuk gemakkelijker zijn.

 

Foto Saraswoti 1Saraswoti Tamang, studeert “Humanities”
“Ik was altijd heel verlegen om mij te laten horen en ik liet me nooit zien in een groep. Ik ben blij dat ik de gelegenheid heb gekregen om te vertellen over mijn ervaringen met groepsdruk. Het was fijn er meer over te leren en te leren hoe ik ‘nee’ kan zeggen. Dit was mijn eerste workshop en ik ben heel blij dat ik die heb mogen volgen.”

 

 

 

Puspa Bam, studeert “Business studies”Foto Pushpa
“Dit was mijn eerste ervaring met een workshop. Ik ben blij dat ik heb mogen leren over groepsdruk en wat de negatieve impact is van je vrienden onder druk zetten, hoe zij zich voelen als ze dingen moeten doen die ze eigenlijk niet willen. Ik beloof mijn vrienden niet onder druk te zetten om wat dan ook te doen, maar ze gewoon vriendelijk vragen of zij mee willen doen of niet.”[vc_video link=”https://vimeo.com/257717252″][vc_separator]