Nieuwe schooljaar is gestart in Oeganda

Aflatoun Oeganda

Onze projectleider Mascha van Sambeek ontving een mooie update van de eerste lesdag van 2016 in Oeganda.

“Er zijn heel wat kinderen op komen dagen en iedereen was erg enthousiast. Vooral de moeders van de kinderen! Ik had de eerste les van Aflatot (Aflatoun voor peuters) en de eerste les van boek 1 uitgeprint om te geven. Ik wilde hiermee het niveau testen wat goed zou passen bij de huidige kinderen die de lessen volgen. Het niveau van de kinderen lijkt tussen het Aflatot en Aflatoun (basisschool niveau) in te zitten. Het hangt voornamelijk af van het type opdrachten.

Bij het Aflatot-lesprogramma moeten de kinderen bijvoorbeeld hun antwoorden tekenen en dat gaat veel beter dan schrijven. Het bevordert het leeerproces op deze manier.

Aflatoun Oeganda
Er waren wat meer kinderen aanwezig dan eerdere lesdagen, maar uit de vorige ervaring hebben we geleerd dat sommige kinderen alleen de eerste keer komen. We gaan het dus beleven hoeveel kinderen er bij de volgende les aanwezig zullen zijn. Ze waren allemaal zo enthousiast dus konden we ze ook moeilijk wegsturen. Daarbij ging het zeker niet ten koste van de kwaliteit van het lesgeven. Sommige kinderen waren een uur voor aanvang al aanwezig. Dat zegt een hoop!

 

We hebben de introductieles gegeven, ze voorgesteld aan Aflatoun en ze hebben hun eigen Aflatoun-hoedjes gemaakt. De foto’s geven mooi het enthousiaisme van de kinderen weer. Ook hebben we het “voor ik ga slapen spel” gedaan met de gebaren. Kortom een fantastische lesdag en een bijzondere start van het lesjaar 2016!”

Suzan – Home Sweet Home Uganda

Mooie berichten dus uit Oeganda en we wensen de kinderen veel leerplezier met het aanvullende lesprogramma. Binnenkort zullen we weer een update plaatsen over het verloop van dit lesjaar in Oeganda.

tip: lees hier meer over ons project.