Soms ben je terug…

Linda Immink soms ben je terug

Soms ben je terug…

“In februari was ik een paar dagen terug, daar waar m’n roots liggen. Waar ik ruim 33 jaar geleden geboren ben. Waar ik van die 33 jaar, 23 jaar in hetzelfde huis, in dezelfde straat, in hetzelfde dorp gewoond heb (naja, stad dan, want een beetje trots heb ik wel als het om m’n roots gaat). Ik ben een echte tukker… En soms heb je dan zo’n moment van ‘even terugdenken’.

Al geruime tijd verblijf ik in het Westen des lands. Oosten-Westen… twee werelden die elkaar niet altijd begrijpen. Er zijn ook echt verschillen: achterom bij je buurman is minder gewoon in het westen, oude tradities worden nou eenmaal meer nageleefd in het oosten, je gaat in het westen via de voordeur je eigen huis binnen…#beeldvorming.

Maar geef mij het Westen maar, ik voel me daar veel meer thuis. Het voelt alsof ik hier mooie dingen mag ondernemen, dat ik ‘vrij gelaten word om te vliegen’. Dat mensen om je heen open staan voor extremen. Dat ze trots zijn op mijn keuze om een aantal maanden naar Ethiopië te gaan. Trots op de stap om daar te werken, zodat er (meer) scholing en dus kansen geboden worden aan de kinderen daar. Kinderen met een beperking.

De vraag die mij zowel in het oosten als in het westen wordt gesteld is: “gaat je man ook mee?” En ja, die vraag heb ik hem ook gesteld. En dan kom ik bij de essentie en die ligt in zijn antwoord: “Nee Lin, dit is jouw droom, dit moet je helemaal zelf beleven, daar moet je helemaal zelf voor gaan. Maar ik steun je, ben er voor je en kom je opzoeken, maar de ervaring is van en voor jou.”

En ik? Ik hoorde dat in Ethiopië hulp nodig was. Dan ga je toch gewoon? #dattelt.”

Linda Immink

Linda coördineert de organisatie rondom de Great Ethiopian Run voor StartUp4kids en is van plan ondersteuning te gaan bieden in Ethiopië bij ons project.