Kiwanis goede doelen doneert €1750 aan StartUp4Kids

uitreiking minister Ploumen

Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers die zich inzet voor het belang van kinderen. Dit doen ze onder het motto ‘Fun, Friendship and Fundraising’. Een praktische club dus die evenementen organiseert om geld op te halen voor goede doelen. Dankzij de opmerkzaamheid van één van de leden van Kiwanis, Daniel Lie (Letseladvocaat Heerlen) werd StartUp4kids onlangs voorgedragen als goed doel. De opbrengst van de jaarlijks door Kiwanis Heerlen-Maastricht georganiseerder Cannesberger lezing bedroeg €1750 en werd in de vorm van een cheque overhandigd aan onze penningmeester Leon Hintzen.

uitreiking minister Ploumen
Lezing Minister Ploumen bij Kiwanis Maastricht

StartUp4Kids aan tafel bij minister Ploumen

De minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking ging in haar inleiding specifiek in op de kansen voor de Euregio. Daarna schoof ze aan tafel om met de genodigden informeel van gedachten te wisselen. En StartUp4kids was daar dus bij. Een prachtige uitnodiging voor ons die ontstond uit een Facebook bericht van Angelique den Doop over haar deelname aan de Ethiopian Run. Een opmerkzaam Kiwanis lid (Daniel Lie) sprak dit aan, pakte dit op en vervolgens zat StartUp4Kids aan tafel bij minister Ploumen. Hoe één persoon (onbewust) een enorme impact kan hebben (70 kinderen een jaar Aflatoun onderwijs)! De lezing werd bezocht door ca. 60 mensen en gezamenlijk waren deze namelijk goed voor een opbrengst van €1750,-.

Oproep aan ondernemers om onze actie te steunen

Zoals een goed penningmeester betaamt, liet Leon de gelegenheid tot extra fundraising niet onbenut. Na ontvangst van de cheque wees hij de aanwezigen op onze onze actie “Geef ondernemerschap cadeau“. Ondernemers kunnen met een gift van €750 een hele klas een heel jaar voorzien van onderwijs. Daarmee laat je als ondernemer zien dat je je bewust bent van je verantwoordelijkheid voor de wereld waarin we leven. Niet alleen door duurzaam te ondernemen, maar ook door te investeren in kinderen in mindere kansrijke situaties. Zoals de kinderen die deelnemen in onze projecten in Nepal, Peru, Ethiopië Uganda en Guatemala.

penningmeester vraagt hulp aan ondernemers
Penningmeester Leon Hintzen StartUp4kids

Help mee met het behalen van de Global Goals

global goals startup4kidsKinderen met een achterstand of beperking, die net zo goed een kans verdienen als onze eigen kinderen. Iedereen kan bijdragen aan het terug dringen van armoede, door te doneren voor beter onderwijs. De positieve effecten op milieu, werkgelegenheid en emancipatie worden wereldwijd erkend. Help mee met het behalen van de Global Goals voor 2030, ondernemers in het bijzonder!