Katja Visser stelt de nieuwe voorzitter, Lise Jeths, voor

katja en lise

Misschien heb je het gelezen: in de afgelopen maanden heeft StartUp4kids een nieuwe voorzitter gezocht omdat Katja, oprichter en voorzitter, haar dromen gaat najagen in Botswana. En… die nieuwe voorzitter hebben we gevonden: Lise Jeths! Katja stelt haar voor en Lise vertelt ook iets over zichzelf. 

katja en lise

Katja

Mijn voormalige collega Marion vertelt enthousiast over haar tante Lise die in Ethiopië woont en daar een sociale onderneming aan het opzetten is, waarbij verbindingen gelegd worden tussen lokale en buitenlandse bedrijven. Niet lang erna ga ik voor StartUp4kids naar Ethiopië en ontmoet ik Lise. Spontaan nodig ik haar uit voor het business event waar de kinderen van ons project hun businessideeën aan groot publiek laten zien. Ze is enthousiast over wat we doen en we raken verder in gesprek. Het blijkt dat zij samen met Peter, mijn man, in Engeland gestudeerd heeft. It’s a small world!
En nu, intussen alweer jaren later, meldde zij zich aan als kandidaat voor de voorzittersfunctie. Het klikt meteen weer en haar pittige doch warme persoonlijkheid en haar ervaringen sluiten naadloos aan op hetgeen past binnen ons team en wat we nodig hebben in de groeispurt die we doormaken. Ik ben blij, want ik kan strakjes met een gerust hart naar Botswana! Van harte welkom als Lise!”

Lise

Dank voor je mooie woorden Katja!
Mijn droom begon tijdens een reis door de binnenlanden van Laos ruim 10 jaar geleden. Er waren daar geen scholen en mijn rechtvaardigheidsgevoel werd aangewakkerd. Ik heb in het Westen alle mogelijkheden om mij te ontwikkelen en mijn dromen waar te maken en deze kinderen, omdat ze toevallig ergens anders geboren zijn, niet. Sindsdien heb ik mij daarvoor ingezet in vele vrijwilligersfuncties en zo ook mijn periode in Ethiopië; dus toen Katja mij uitnodigde voor het event in Addis hoefde ik geen moment te twijfelen. Zien hoe kinderen zich ontplooien en ontwikkelen maakt mij altijd blij! Sinds die tijd heb ik de stichting gevolgd en reageren op de voorzittersrol was voor mij een logische stap.
Ik ben onder de indruk wat Katja en de andere vrijwilligers de afgelopen jaren hebben bereikt en ik hoop en vertrouw erop dat we samen de Stichting verder uit kunnen breiden!”

Katja blijft onderdeel van het bestuur van StartUp4kids maar draagt haar rol als voorzitter over aan Lise. In de nabije toekomst zal Katja StartUp4kids-projecten opstarten en uitvoeren in Botswana. Haar dromen worden stap voor stap werkelijk. Welkom Lise, je bent een waardevolle aanvulling voor StartUp4kids!