Interview met XtraClubvan100-lid van het eerste uur: Harald van Epicor

Harald Brökling - Epicor Components

We stellen graag Harald Brökling, eigenaar van Epicor aan je voor. Harold is lid van het eerste uur van de XtraClubvan100 en we horen graag meer over hem.

“Mijn naam is Harald Brökling en mijn bedrijf heet Epicor Components. Ik ben eigenlijk een beetje een ‘manusje van alles’ bij Epicor en houd me vooral bezig met het aansturen van mensen en afdelingen. Epicor heb ik opgebouwd in 1994 samen met een stel Australiërs. We spraken elkaar en hadden meteen een klik. Zij financierden de organisatie, ik werd hun handelspartner in Europa en zette het bedrijf op. Zes jaar later heb ik hun aandelen overgenomen en ging ik zelfstandig verder aan de slag. Dat was eigenlijk maar een dag even spannend.

Ondernemen zit in mijn bloed

Ik doe wat ik doe omdat ik dat heel leuk vind, omdat ik altijd bezig ben met groei en verbetering. Eigenlijk wil ik steeds efficiënter werken. Het is een continu proces. Daarnaast zit handelen ook nog eens in mijn bloed. Als jong jongen werkte ik in een snoepjeswinkel op de Van Hogendorplaan in Vlaardingen. Ik werd daar uitbetaald in snoepjes of ik kocht daar de nieuwste van de nieuwste snoepjes. De gekregen en die nieuwste van de nieuwste snoepjes verkocht ik op het schoolplein voor een stuiver extra. ’s Nachts lag ik wel eens wakker om mijn ‘administratie’ bij te houden…van wie kreeg ik nou nog geld, wie had nog snoepjes tegoed?”[vc_media_grid element_width=”6″ grid_id=”vc_gid:1522402221147-74c5a4b5-af3b-10″ include=”4959,4950″]Dit verhaal van Harald raakt ons meteen, want dit is wat de kinderen in onze projecten doen. Harald is echt het voorbeeld van ‘jong geleerd is oud gedaan’.

We vragen Harald wat hem voldoening geeft als ondernemer?

Voor hem is het belangrijk dat iedereen blij en succesvol is, dat je iedereen en jezelf een salaris kunt betalen. “Mijn drijfveer is niet om geld te verdienen maar om altijd te optimaliseren en het bedrijf efficiënter te maken. En, ik vind het heel mooi om twee klassen van StartUp4kids te ‘adopteren’ om zo een steentje bij te dragen aan de levens van deze kinderen. Voor de toekomst hoop ik op ‘peace & happiness’ voor iedereen…dat is het allerbelangrijkste!

Epicor Vlaardingen[vc_separator]