Daisy was in Ethiopië

Ethiopie

Daisy Meekes ging met ons mee naar Ethiopië met de hardloopreis, de XtraRun4Ethiopia Editie 2016.

“Onlangs heb ik met eigen ogen mogen zien wat StartUp4kids betekent voor kinderen in Ethiopië. Ik ben op reis gegaan naar dit prachtige land en heb drie scholen bezocht waar Aflatoun-lessen gegeven worden met hulp van StartUp4kids. In Ethiopië is dit specifiek het geval voor kinderen met een beperking en wat is het geweldig om te zien wat ze hier leren! Op scholen voor kinderen met een geestelijke beperking, revalidatiecentra en dovenscholen worden Aflatoun-lessen gegeven. De kinderen leren zich ontwikkelen op sociaal en financieel gebied en dit is in hun eigen taal maar ook in het Engels.

daisy-meekesDe ervaringen van Daisy in Ethiopië

Een leraar met een lichamelijke beperking voor de klas die de kinderen leert dat je alles kunt bereiken en dit ook laat zien! Ook met een beperking.
Kinderen leren samenwerken. Elkaar helpen met opstaan, schrijven, tekenen of de bal doorgeven. Samen bereik je zoveel meer!
Onbevangenheid, de kinderen zijn blij en knuffelig en willen nieuwe dingen leren.
Een kind leert dat hij beter schoenen kan gaan poetsen dan te gaan bedelen voor geld.
Lachen! Wat een vrolijkheid heb ik gezien in een land dat zoveel armoede kent. Ik laat de kinderen foto’s op mijn telefoon zien van de tien maanden oude tweeling van mijn zusje. Wat hebben ze een lol om de twee kleine witte babytjes zonder haar! Geweldig.

En een moeder die met haar zoon in een rolstoel op school komt en vertelt hoeveel de Aflatoun-lessen voor haar zoon betekenen. Van alleen maar op bed liggen en de hele dag niets doen naar in een rolstoel zitten en naar school gaan. En dit jaar kan hij heel voorzichtig opstaan en op een gewone stoel gaan zitten. En het mooiste: zijn klasgenoten helpen hem met heel veel liefde.

Onderwijs is key in landen als Ethiopië en ik geloof erin dat ontwikkeling en verbetering altijd begint met onderwijs! Dit jaar is er een mooie kerstactie waarbij StartUp4kids zoveel mogelijk kinderen ook het aankomende jaar weer wil laten genieten van de mooie (levens)lessen van Aflatoun. Een bijdrage van € 25,- geeft 1 kind een jaar lang extra onderwijs!

Daisy Meekes

Ook dit jaar organiseren we weer een hardloopreis naar Ethiopië!

button nieuwsgierig naar het reisprogramma