Hardloopreizen XtraRun4Ethiopia

XtraRun4Ethiopia Hardloopreizen

Extra inspanning…Extra kansen…

10 km hardlopen
Op 2.500m hoogte in Addis Ababa tijdens de Great Ethiopian Run

Ethiopië op een unieke wijze ervaren
Wat een warme gastvrije bevolking en prachtige natuur

Een sociaal doel steunen
Bijdragen aan extra kansen voor kinderen met een beperking in Ethiopië

Maak het mee!

Van 16 t/m woensdag 27 november 2019* organiseren wij een unieke hardloopreis naar Ethiopië!

“Ethiopiërs vereren hun hardloopkampioenen als helden. Hardlopen is voor Ethiopiërs een uiting van hun cultuur. Sommigen beoefenen de sport op hoog niveau en dromen van een carrière als professionele atleet, anderen zien het gewoon als een gezond ochtendritueel en een leuk tijdverdrijf. Door alle lagen van de bevolking heen is het een sport met betekenis; hardlopen verbroedert, overbrugt verschillen in afkomst en sociale status en zet Ethiopië internationaal op de kaart. Ze zijn trots op hun hardloopcultuur en dat laten ze je graag aan je zien!”

*data onder voorbehoud van de Great Ethiopian Run

Reisprogramma

Zaterdag – aankomst in Ethiopië

Het is zo ver, de reis gaat beginnen. Na maanden van voorbereiding en training en ‘vooraf-pret’, ga je nu echt richting Ethiopië. Je wordt ontvangen in Addis Ababa en naar het guesthouse gebracht.
(Ov)

Zondag – kennismaking

Na een ontspannen ontbijt nemen we je mee de stad in naar het kantoor van Dires for Development, onze lokale partner in Ethiopië. Dires is een stichting die zich inzet voor mensen met een beperking. Zij voeren allerlei sociale programma’s uit gericht op sport, onderwijs, en ondernemerschap. Zij zijn ook verantwoordelijk voor de uitvoering van deze reis en daarmee genereren zij inkomsten. Door deze reis te maken help je dus mee om hun activiteiten in stand te houden. We krijgen een presentatie over de activiteiten van Dires en daarna verkennen we de stad. We bezoeken het nationale museum, een orthodoxe kerk, en we genieten van een mooi uitzicht op het hoogste punt van de stad.
(O, L + Ov)

Maandag – naar de kraamkamer van de hardlooptalenten

’s Ochtends gaan we naar de plaats Sululta net buiten de stad. Het is een bekende trainingslocatie waar veel lokale en internationale atleten verblijven en trainen. Onder begeleiding van onze hardloopgidsen werken we een intensieve looptraining af. Wees niet verbaasd als je een olympisch kampioen tegen het lijf loopt, ze trainen hier geregeld. Daarna rijden we verder de stad uit, richting de zuidelijke hooglanden. We lunchen in de plaats Assella, de geboorteplek van Haile Gebrselassie. Na de lunch rijden we verder naar Bekoji, ook wel bekend als de ‘town of runners’. Heel veel Ethiopische hardloopkampioenen komen uit dit dorp! Bij aankomst stappen we over op een lokale taxi en bezoeken we een trainingscomplex. We maken daar kennis met een beroemde coach die generaties hardlooptalent heeft opgeleid. ’s Avonds is er een diner in een lokaal restaurant.
(O + Ov)

Dinsdag – de natuur in

’s Ochtends trainen we mee met de nieuwe generatie hardlooptalent, onder leiding van lokale coaches. Het is een intensieve, maar vooral ook mooie ervaring. Na het ontbijt is er tijd om te relaxen en om meer van Bekoji te zien. We bezoeken onder meer jonge hardlopers thuis. Velen van hen wonen in gastgezinnen of met elkaar in kleine kamers, ver weg van hun familie. Na de lunch rijden we verder het zuiden in, richting de Bale Mountains, een van de spectaculaire berggebieden van Ethiopië. We genieten van het prachtige landschap en onderweg maken we een korte boswandeling. We brengen de nacht door in een eenvoudig maar goed verzorgd hotel aan de voet van de bergen. We dineren in het restaurant van het hotel.
(O + Ov)

Woensdag – naar grote hoogte

We brengen de dag door in de Bale Mountains, een bergachtig gebied rondom een groot bergplateau op zo’n 4300 meter hoogte. De natuur heeft zich aan de hoogte aangepast. Het lijkt wel een maanlandschap. In de valleien vind je dichtbegroeid regenwoud waar het krioelt van het leven. Dit is ook het leefgebied van de Ethiopische wolf. De kans is groot dat we ze tegen komen… Voor een lunchpakketje wordt gezorgd, ’s avonds kun je dineren in het restaurant van het hotel.
(O, L + Ov)

Donderdag – relaxen aan het meer van Hawassa

We verlaten de Bale Mountains en rijden naar het meer van Hawassa. Dit is een van de mooiste meren van Ethiopië. In Hawassa verblijven we in een luxe resort met zwembad en uitzicht over het meer. Je kunt lekker relaxen en in de middag organiseren we een ontspannen hardlooptraining.
(O, L + Ov)

Vrijdag – nijlpaarden en vismarkt

In de ochtend verkennen we de levendige vismarkt van Hawassa en we maken een boottocht over het meer op zoek naar nijlpaarden. Je kunt de rest van de dag lekker relaxen of naar de plaats Shashamane. Deze plek staat vooral bekend vanwege de Rastafari-gemeenschap die er woont, een spirituele gemeenschap die de voormalige keizer van Ethiopië, Haile Selassie, vereert als een Goddelijk wezen. Deze stroming is internationaal vooral bekend geworden via Reggae-muziek en met name Bob Marley. Aan het eind van de middag organiseren voor de liefhebbers een ontspannen hardlooptraining.
(O, L + Ov)

Zaterdag – pastaparty

We rijden terug naar Addis Ababa waar we in de middag aankomen. Er is tijd om te relaxen en eventueel kun je souvenirs kopen. ’s Avonds gaan we naar de pastaparty van de beroemde hardloper Haile Gebrselassie. Degene die wil kan daarna nog een beetje het nachtleven verkennen van Addis Ababa. Maar we maken het niet te laat, de volgende ochtend moeten we er vroeg uit voor de Great Ethiopian run.
(O, D + Ov)

Zondag – RUN!

Ja, vandaag gaat het gebeuren: de 10 km op 2500 meter hoogte! Hier heb je voor getraind! #goodluck We gaan vroeg in de ochtend van start. Na de run gaan we samen lunchen en in de middag en avond is er een vrij programma.
(O, L + Ov)

Maandag – kennismaking met de dovencultuur

Vandaag bezoeken we twee projecten op dovenscholen van StartUp4kids onder leiding van een van onze dove trainers. In de avond zal er een bijzonder diner zijn, begeleid door dove acteurs die je inwijden in de stille wereld van de dovencultuur en gebarentaal.
(O, L, D + Ov)

Dinsdag – leven met een beperking

Vandaag gaan we sporten kinderen met een beperking en bezoeken we nog twee projecten van StartUp4kids met kinderen met een beperking. Een van onze trainers met een lichamelijke beperking is vandaag onze buddy. Een lunch is verzorgd en in de middag kun je meedoen aan een echte Ethiopische dansworkshop. Dansen is een belangrijk onderdeel van de Ethiopische cultuur en dat laat onze buddy graag aan je zien!
’s Avonds dineren we gezamenlijk in een traditioneel restaurant met Ethiopische dans en muziek. We brengen je daarna naar het vliegveld waar je incheckt voor de terugvlucht naar Amsterdam. De reis zit er op.
(O, L, D)

Woensdag – een ervaring rijker

Nkwán dekná metú! Vandaag arriveer je weer in Nederland. Je hebt het gedaan! Dank namens iedereen dat je op deze bijzondere manier de kinderen in Ethiopië hebt geholpen! Wij hopen dat je nog heel lang en met heel veel plezier terugkijkt op dit avontuur!

Reisbrochure & Info aanvragen!

Jouw naam (verplicht)

Jouw telefoonnummer (verplicht)

Je e-mailadres (verplicht)

Ov=overnachting
O=ontbijt
L=lunch
D=Diner

OrangeLionGuestHouse

Kinderen met een beperking

hardloopreizen

BaleMountains20151120_0093

Awassa

EthiopianRun5

Haile Gebreselassi

Kort & krachtig:

  • 10 km hardlopen op 2500 meter hoogte
  • Kinderen kansen bieden in Ethiopië
  • Genieten van cultuur & natuur
  • Een onvergetelijke ervaring!

Kosten:

  • Sponsorgeld: als jij dat wilt!
  • Reiskosten: vanaf € 1.949

Interesse?

Neem contact op met:

Laura Hogervorst
Telefoon: 0611322069
E-mail: runethiopia@startup4kids.nl

Onze partner, reisorganisatie ConnectingJourneys

De organisatie van XtraRun4Ethiopia wordt door StartUp4kids uitbesteed aan Laura Hogervorst van ConnectingJourneys. ConnectingJourneys streeft ernaar een verbindende samenleving te creëren met duurzame impact voor mens, cultuur en natuur middels empowerment, inspiratie en plezier. Zij gelooft er namelijk in dat, wanneer iedereen de kans krijgt om op een volwaardige manier mee te doen en er kennis en wederzijds begrip bestaat van andere culturen en de natuur, er een samenleving ontstaat waarin in harmonie wordt geleefd. Dit doet zij middels het bieden, organiseren en coördineren van sociaal-maatschappelijke reizen, evenementen en projecten die een verrijkende ervaring geven om het beste uit jezelf, het leven, de business en de samenleving te halen.

Laura heeft een half jaar in Ethiopië gewoond en is zeer bekend met de projecten van StartUp4kids, Dires en TEX. In 2016 heeft zij de hardloopreis begeleid en dit jaar zal zij jullie begeleider vanuit StartUp4kids zijn. Voor alle vragen, informatie en aanmeldingen kunnen jullie bij haar terecht en zij weet uit eigen ervaring van alles te vertellen over de reis, de projecten en het boeiende land!

“Wauw wat was het een geweldige reis! Zoveel mooie momenten, ervaringen en belevenissen. Ik kan het nog steeds niet allemaal beseffen wat we hebben gezien en gedaan. Heel erg bedankt dat ik door jullie de kans heb gekregen naar Ethiopië te reizen en zoiets moois te betekenen voor de kinderen daar.”

Maron Dekker, deelnemer 2017

“Fantastische ervaring! Het land, de mensen, de scholen, het hardlopen maar vooral… de lachende kinderen van StartUp4kids”

Daisy Meekes, deelnemer 2016

“Het meest indrukwekkend van de run was dat de trainers van het lesprogramma van StartUp4kids ook meerenden, met krukken of in een rolstoel. Ik zal dit avontuur nooit vergeten!”

Nienke Miezenbeek, deelnemer 2015

Maron Dekker

Ethiopie

Nieuwsgierig naar de hardlooptrainingen in Ethiopië?

Nieuwsgierig naar de projectbezoeken en Addis Abeba?

Nieuwsgierig naar de Great Ethiopian Run?

XtraRun4Ethiopia hardloopreis

Ons beleid ten aanzien van onze themareizen:

Met onze themareizen willen wij geen geld verdienen, maar bijzondere ervaringen bieden.
Wij vinden het belangrijk dat mensen de wereld ontdekken, met zijn bijzondere natuur en cultuur. Daarnaast willen wij mensen kennis laten maken met de kinderen in onze projecten en de mensen achter deze projecten, door daar samen activiteiten te organiseren en ze gedurende korte tijd echt deel te laten uitmaken van het project. Wij zijn ervan overtuigd dat hierdoor wederzijds begrip ontstaat, waarmee een wereldwijde samenleving gevormd kan worden waar in harmonie wordt geleefd.

Deelnemers aan onze veelal sportieve reizen kunnen ervoor kiezen een extra prestatie te leveren door zich te laten sponsoren. Als ze daarvoor kiezen, worden ze door StartUp4kids ondersteund bij hun campagne. Per deelnemer gaat er hoe dan ook € 100,00 naar de projecten.

StartUp4kids streeft naar een zo klein mogelijke voetafdruk, dus wordt er aan CO2-compensatie gedaan en werken we in de landen zo duurzaam mogelijk (milieubewust, samenwerking met lokale partners en ondersteuning van de lokale economie etc.).

Als de deelnemers de projecten ervaren hebben, de mensen erachter en de kinderen, om wie het gaat, hebben leren kennen, is de kans groot dat zij iets willen blijven betekenen. Daarom ontvangen ze na thuiskomst een sponsormenukaart, waarop ze kunnen zien wat zij zelf kunnen doen voor StartUp4kids. Dit varieert van vrijwilligerswerk tot een structurele financiële bijdrage. Hierdoor ontstaat een blijvende groep ambassadeurs en donateurs.

Share the Story

Back to Top