Dag van de ondernemer – Ondernemers bedankt!

Dag van de ondernemer

Vandaag, 17 november, is het de Dag van de Ondernemer. Een dag waarop in heel Nederland ondernemers in het zonnetje worden gezet. Waarop zij worden bedankt voor hun lef en doorzettingsvermogen, durf en daadkracht.
StartUp4kids is trots op alle jonge ondernemers die het duurzame lesprogramma Aflatoun volgen en de ondernemers die zich hebben verbonden aan Startup4Kids – Thank YOU!

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een speciale dag voor. Er is Moederdag, Vaderdag, Vrouwendag, Secretaressedag, De Dag van de Bouw, Pannenkoekendag, CAPSLOCKDAG en ga zo maar door.
En sinds 2016 is er op initiatief van MKB-Nederland ook de Dag van de Ondernemer. Bedoeld om al die inventieve, creatieve, leuke, drukke, bijzondere mensen in het zonnetje te zetten. Ze te bedanken voor hun lef en doorzettingsvermogen. StartUp4kids vind deze dag een fantastisch initiatief van MKB-Nederland en wil hiermee dan ook alle ondernemers bedanken voor hun support op materieel en financieel, maar zeker niet te vergeten hun inspiratie!

Dag van de ondernemer 2017 Flow How

Global Entrepreneurship

Deze Dag van de Ondernemer komt niet uit de lucht vallen trouwens, maar maakt deel uit van de Global Entrepreneurship Week, een wereldwijd initiatief om ondernemerschap te promoten. Want dat wordt nog best vaak beschouwd als iets voor hele bijzondere types, mensen die geen baan kunnen krijgen of behouden.
Ook in Nederland, toch vanouds een natie van handelaren en ondernemers, krijgen we het ondernemerschap niet met de paplepel ingegoten. In het onderwijs wordt aandacht besteed aan ons politieke en sociale stelsel, aan de maatschappelijke verhoudingen, maar niet aan ondernemerschap. Best vreemd!

Dromen verwezenlijken door te ondernemen

Bij StartUp4kids geloven we dat ieder kind het verdient om zichzelf te ontdekken, te ontwikkelen en te ontplooien en het verdient om een eigen toekomst te vormen waarin ze hun eigen dromen kunnen waarmaken. We willen dat ieder kind de vrijheid ervaart en de mogelijkheden ziet om hun eigen pad te bewandelen, hun eigen keuzes te maken en zo te gaan voor hun eigen dromen en onafhankelijkheid.
StartUp4kids helpt daarbij door het lesprogramma van Aflatoun aan te bieden aan kinderen binnen het basisonderwijs dat hun kennis, zelfvertrouwen en bewustwording vergroot. Dit programma is gebaseerd op ervaringsleer waardoor er sprake is van duurzame kennisoverdracht. Zo kunnen ze een blijvend verschil maken in hun eigen leven en in dat van de mensen om hen heen.
In ontwikkelingslanden worden de lesprogramma’s uitgevoerd door lokale NGO’s. In Nederland wordt het programma via StartUp4kids direct bij de scholen geïmplementeerd (Klas4klas). We ontwikkelen daarnaast extra services die de kinderen blijven stimuleren en ondersteunen in het nastreven van hun geluk. Naast het Aflatoun lesprogramma wordt ook Aflateen aangeboden, speciaal ontwikkeld voor tieners.

Dag van de ondernemer MKB nederland

Stimuleren van de ondernemingszin

Haast automatisch stimuleert de Aflatoun-methode de ondernemingszin van kinderen. Want misschien is ondernemen wel de sleutel naar écht doen wat je zelf wilt en je dromen waar te maken. En daarbij maakt het niet uit of je bergen met geld verdient, maar gaat het om wat het je brengt op het gebied van voldoening, geluk, vrijheid. En dat is waarschijnlijk een universeel gegeven, waar je ook geboren bent. Kinderen begrijpen dat nog beter dan volwassenen, door hun vermogen om ongelimiteerd te dromen en het zou prachtig zijn ze allemaal te kunnen leren dat vast te houden.

Kojo heeft het Aflatoun programma gevolgd en heeft zijn eigen onderneming opgezet. Benieuwd naar zijn business idee?:[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=HOL8wK-nxcs” align=”center”]

Vrijheid en geluk

Gelukkig zijn er steeds meer ondernemers in Nederland die dat begrijpen en graag ondersteunen. Niet alleen ‘thuis’, maar ook in het buitenland. Die een hele klas de mogelijkheid bieden om een jaar lang extra Aflatoun-onderwijs te krijgen en daarmee meer kansen, meer vrijheid en meer geluk binnen handbereik hebben. Supermooi toch? We hebben daarvoor een exclusieve ondernemersclub opgericht, nl. de XtraClubvan100: een gezelschap van 100 bijzondere ondernemers die het nut, de noodzaak én het plezier willen doorgeven. Misschien is de Dag van de Ondernemer een mooie dag om als ondernemer een cadeau te geven aan al die toekomstige ondernemers?

Dag van de ondernemer 2017

 

Wij bedanken MKB-Nederland voor deze dag en hun inspiratie!
Meer informatie over de Dag van de Ondernemer vind je hier.

Ook meer weten over de ondernemersclubs van de kinderen die het lesprogramma volgen? Lees dan vooral de updates van de projectlanden en leerlingen die als ondernemers in actie zijn en laat je verrassen door hun jonge ondernemersgeest![vc_separator]