44 kinderen renden met veel succes de XtraRun4kids MINI

Damloop MINI

44 kinderen renden de XtraRun4kids MINI en hebben samen €1514 ingezameld voor kinderen met een beperking in Ethiopië!

Op zondag 19 september 2016 liepen 44 kinderen de XtraRun4kids Damloop MINI in Zaandam in de leeftijd van 4 t/m 13 jaar. Voor het eerst dit jaar organiseerde StartUp4kids dit evenement met dank aan vele vrijwilligers die zich in hebben gezet om dit kinderevenement mogelijk te maken.

 

Voorafgaand aan de loop hebben de deelnemende kinderen zich enthousiast ingezet om zich te laten sponsoren voor dit kinderhardloopevenement. Sommige kinderen gingen zelf ook in actie door bijvoorbeeld het inzamelen van statiegeldflessen of gingen met hun sponsorformulier langs alle gasten op een verjaardag. Trots dat ze zijn!

De ochtend begon met het ophalen van het vrolijke lichtgele hardloop t-shirt en startbewijs en dan wel even op de kiek met onze mascotte Vlammetje (Aflatoun). High five en veel succes kids! Sommige kinderen liepen alleen, andere gaven zich samen op met hun broertje of zus en ook waren er vriendinnengroepjes en een voetbalclub aanwezig.

startup4kids-mini-aflatoun startup4kids-mini2 startup4kids-mini startup4kids-mini-damtotdam

Elke leeftijd had een eigen startvak en starttijd en voordat zij begonnen met hun Damloop MINI (0,6 km of 2,2 km) werd er een vrolijke warming up gedaan! Zo konden de kinderen goed opgewarmd starten en vol enthousiasme starten. Daar gingen ze dan! Langs de kant werden ze aangemoedigd door familie en vrienden en bij de finish werden ze warm onthaald met de Dam tot damloop MINI medaille en goodiebag. Wat hebben ze het goed gedaan!

Na de run liepen de kinderen terug naar het Burchtplein in Zaandam waar er nog een leuke teamfoto werd gemaakt samen met hun welverdiende medaille! Ze konden nog even genieten op dit kinderplein met andere sportactiviteiten, schmincken, even shoppen of lekker poffertjes eten.

 

Met de XtraRun4kids Damloop MINI hebben de kinderen samen € 1514,- opgehaald voor kinderen (met een beperking) in Ethiopië

Aflatoun Damloop MINI

Hierdoor maken de kinderen en hun sponsoren het mogelijk dat er minimaal 60 kinderen een jaar lang aanvullend en duurzaam sociaal & financieel onderwijs kunnen volgen!

 

Dit kinderevenement voor het goede doel werd mogelijk gemaakt dankzij de sponsoren Eva Keukens, Mood Massage & BSR Praktijk Marielle Lievense. Ontzettend bedankt!

 

evakeukens

 

moodmassage

 

bsr-mariellelievense

 

Al met al was het een superleuke dag en na afloop van deze dag hebben de vrijwilligers ook nog de volwassen hardlopers opgewacht. Wat waren er een mensen in actie deze dag voor de kinderen van StartUp4kids. We kregen er kippenvel van, zo mooi.

Bob heeft vrijwillig mooie foto’s gemaakt van deze dag. Bekijk hier het online fotoalbum.

In totaal is er samen met de hardlopers van XtraRun4kida Damloop 10 EM een bijzonder bedrag van € 4789,- opgehaald voor sociaal achtergestelde kinderen die het aanvullende onderwijs van Aflatoun kunnen volgen.

Lees ook zeker het artikel van de volwassenen Dam tot Damloop (XtraRun4kids Damloop 10 EM).


Volgend jaar ook meedoen met de XtraRun4kids Damloop MINI of wellicht wel een andere sportieve actie die we gaan opzetten? Meld je dan aan voor ons E-news en blijf op de hoogte! Wij hebben in ieder geval genoten van al het enthousiasme, support en zeker de inzet van alle hardlopers, kids en vrijwilligers! Bedankt lieve mensen!


Yvonne, Sue en Katja