Wil je onze partner in Ecuador helpen met het verstrekken van voedselpakketten?

Voedselpakketten Inti Sisa

In Ecuador is het aantal Corona-besmettingen en doden hoog. Wellicht heb je daar de verschrikkelijke beelden in het nieuws over gezien. In dit land werken wij samen met Inti Sisa. Deze organisatie zet zich in voor het onderwijs in haar regio in de Andes en bekostigt deze projecten, waaronder ook grotendeels ons project, uit inkomsten vanuit haar eigen guesthouse.

Onze projectleider Eve aldaar meldt het volgende: “Wat betreft de toekomst van Inti Sisa weten we voorlopig nog niets zeker. We zetten online de lessen verder voor zover dat lukt. Niet alle kinderen hebben toegang tot internet/whatsapp dus het is niet gemakkelijk. En ook wat het hotel betreft; zolang er geen toeristen zijn, hebben we geen inkomsten.

Ik ben nu zelf de mensen in onze gemeenschap aan het helpen want hoewel Guamote een zeer landbouwproductief gebied is, zien we dat nu, na zeven weken lock-down, steeds meer gezinnen moeite hebben om het noodzakelijke voedsel te krijgen. Niet alle mensen hebben hun gewassen klaar om geoogst te worden. Verder wordt de wekelijkse lokale markt opgeschort en stijgen de voedselprijzen. Er is ook een avondklok om 14 uur, een sirene galmt door het dorp en politie en leger patrouilleren. Bovendien is er een kentekenbeperking. Met nauwelijks transport beschikbaar is het voor mensen in de bergen, die uren moeten lopen, erg moeilijk om voorraden te kopen in Guamote.

We kennen families die leven op colada’s (papmaaltijden) of gewone aardappelen. Om deze families te helpen wil Inti Sisa voedselpakketten aanbieden met basis- maar gevarieerd voedsel zoals rijst, pasta, ontbijtgranen, olie, eieren, suiker, zout, verse groenten etc. Elk pakket kost ongeveer $ 25 en zal een gemiddeld gezin met vier kinderen bijna twee weken voeden. De afgelopen weken zijn we al op kleine schaal met dit project begonnen. De dankbaarheid van deze families maakt ons elke keer weer nederig. Je zou de opwinding van de kinderen moeten zien als ze er een zakje worst in vinden. Helaas is ons budget op, terwijl steeds meer gezinnen onze hulp echt kunnen gebruiken.

Wil je Eve helpen met de voedselpakketten?
Donaties kunnen rechtstreeks op de Belgische rekening van Eva gestort worden. Zo vermijden we de hoge transferkosten voor donaties aan Ecuador. Eva kan het geld lokaal opnemen (kleine opnamekosten) en direct gebruiken.
Bankgegevens:
Banknaam: Argenta
Rekeningnummer: IBAN: BE 74 9795 8852 8307,
BIC-nummer Argenta: ARSPBE22
Persoonlijke gegevens:
Eve Gielis (merk op dat mijn officiële naam Eve is, niet Eva)
Leeuweriklaan 7
2470 Retie
Belgie
Je kunt ook doneren via PAYPAL: evegielis@hotmail.com

Help ons de boodschap te verspreiden.
Bedankt – Gracias – Yupaichani – Dios les pague