Week van het Geld – Global Money Week 2017

Global Money Week StartUp4kids Aflatoun

Tijdens de Global Money Week wordt in de hele wereld in de week van 27 maart aandacht besteed aan geld. In Nederland wordt dit de ‘Week van het Geld’ genoemd.

Het doel van deze themaweek is om kinderen te leren omgaan met geld. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Dus als je al op jonge leeftijd leert hoe je goed met geld kunt omgaan zorgt dit ervoor dat er minder schulden ontstaan, want “1 op de 5 jongeren heeft schuld” volgens het Nibud. Om deze reden biedt StartUp4kids een uniek aanvullend lesprogramma: een combinatie van sociaal en financieel onderwijs voor kinderen in ontwikkelingslanden en in Nederland binnen primair en voortgezet onderwijs, Klas4klas, dat gebaseerd is op het bewezen Aflatoun-programma. Door het opzetten van een minionderneming leren kinderen niet alleen omgaan met geld maar ook hun talenten ontdekken waarbij ze ook nog eens kijken naar de wereld om hen heen.

 

Extra aandacht voor dit thema vindt StartUp4kids belangrijk en daarom doen wij mee met de Global Money Week want wij geloven dat financiële vaardigheden nodig zijn voor een (financieel) onafhankelijke toekomst voor ieder kind!

[vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1490723601301-05e1649f-59ea-2″ include=”3219,3227,3220″]

Activiteiten Global Money Week 2017

Een onderdeel van deze week is de “Internationale #Aflatoun-dag” die zal plaatsvinden op donderdag 30 maart. Tijdens deze dag skypen kinderen uit de hele wereld met elkaar die Aflatoun-lessen volgen.

Op 30 maart is Katja Visser een van de workshopleiders tijdens het event Global Money Week. Dit is een jaarlijks internationaal evenement dat georganiseerd wordt door Child & Youth Finance International, Wijzer in Geldzaken en Aflatoun International. Tijdens dit event brengt Koningin Máxima een bezoek aan de activiteiten die gehouden worden in De Nederlandsche Bank.

Week van het geld

#StartUp4kids supports #QualityEducation GlobalGoal4
#LearnSaveEarn #GlobalMoneyWeek #GMW2017

Global Gloal 4 Quality Education

Onze kindercorrespondenten Lizzie en Roos zijn ook aanwezig tijdens dit event en Lizzie mag zelfs plaatsnemen in het forum “Trip Around the World” onder leiding van Floortje Dessing. Floortje neemt het forum en publiek mee over de hele wereld aan de hand van skypegesprekken tussen kinderen. Ook zullen de meiden samen met hun klasgenoot Sem de deelnemers gaan interviewen en filmen. Hun hele brugklas van het Reviuslyceum uit Maassluis mag mee als publiek![vc_column width=”1/2″]

Klas4klas GlobalMoneyWeek Weekvanhetgeld

#Roos supports #GoodHealth #Well-being #GlobalGoal3
#LearnSaveEarn #GlobalMoneyWeek #GMW2017

GlobalGoal 3 Good Health and well-being StartUp4kids

[vc_column width=”1/2″]

Lizzie Klas4klas Week van het geld 2017

#Lizzie supports #NoPoverty #GlobalGoal1
#LearnSaveEarn #GlobalMoneyWeek #GMW2017

No poverty Global Goal 1StartUp4kids

Activiteiten van kinderen uit de projectlanden van StartUp4kids

Elk projectland heeft zijn eigen activiteit tijdens de Global Money Week. Zo vindt in Ethiopië de Saving Day plaats op 10 scholen waarbij meer dan 150 kinderen zullen sparen! Vorig jaar hielden zij al een Saving Week, lees de spaarsuccessen van deze kinderen.

Kinderen sparen in Ethiopie
Saving Week Ethiopië

Doe jij ook mee met de Global Money Week?

Wil je zelf ook mee doen aan de Global Money Week en heb je tips nodig? Kijk dan op de website van de Week van het Geld en ontdek alle activiteiten die je thuis kunt doen of met je klas. Laat het ons weten, we lezen en delen graag jullie verhaal! katja@startup4kids.nl

Keep you posted!

Volg ons deze week en blijf op de hoogte van onze Global Money Week activiteiten via Social Media!
We delen filmpjes, foto’s en verhalen uit de projectlanden van StartUp4kids.

FacebookInstagramLinkedInTwitter