Terugblikken en Vooruitkijken Ecuador

Afbeelding2

Ecuador 2023: Het doel van het project in 2022-2023 was om kinderen in Guamote hoog in het Andes-gebergte ons lesprogramma aan te bieden om hun sociale en persoonlijke vaardigheden te verbeteren.

Daarnaast was een tweede doel om het bewustzijn van zorgdragen voor het milieu te bevorderen door een minionderneming op te zetten waarin melkpakjes hergebruikt werden om gerecyclede producten van te maken (pennenzakjes en portemonneetjes), waarmee zij inkomsten konden genereren om een schoolexcursie te financieren.

En dat is allemaal gelukt want de kinderen zijn op schoolexcursie gegaan voor de zomervakantie. Dit kon betaald worden door hun eigen verdiende geld met hun minionderneming.

Het doel van het project in 2024 is om kinderen op de twee schooltjes in twee bergdorpen rondom Guamote en kleuters in het centrum van onze partner Inti Sisa in Guamote het Aflatoun-programma aan te bieden om hun sociale en persoonlijke vaardigheden te verbeteren. Daarnaast zullen ze ook Rots- & Waterlessen aangeboden krijgen.

Gezien het succes van het project om een minionderneming op te zetten om geld te verdienen voor een schoolexcursie zal dit wederom met de kinderen opgepakt worden.

Afbeelding2 1 Afbeelding3 Afbeelding4