Terugblikken en Vooruitkijken Nepal

image2 1 e1703189351652

Educatieve Ervaringsreis Nepal Pabo-studenten

Afgelopen mei hebben zes Pabo-studenten van de opleiding Pabo Thomas More Rotterdam zich onder laten dompelen in een totaal andere cultuur.

Als onderdeel van de module Internationalisering in het 2e jaar van hun studie reisden zij af naar Nepal om de cultuur en het schoolsysteem te leren kennen. Naast schoolbezoeken waarbij lessen werden geobserveerd, interviews werden gehouden en les werd gegeven, namen ze ook deel aan diverse city tours en workshops, werd het Nepalese dagelijkse leven ervaren bij een gastgezin, en trokken ze de natuur in voor hiken, raften en Safari.

Tijdens een bezoek aan onze lokale samenwerkingspartner Umbrella Nepal, waren de studenten zeer onder de indruk van de succesverhalen van de oud-deelnemers die hebben deelgenomen aan ons programma. Het werd heel zichtbaar wat voor impact ons programma heeft op het leven en toekomstkansen van deze personen.

Een verrijkende ervaring, waarbij diverse inzichten werden verkregen in het algemeen en voor het onderwijs. Wellicht het belangrijkste inzicht voor hen was dat het niet de dingen, maar de mensen om je heen zijn die de mens gelukkig maken…

image3 image0 1 image2 1

Zo’n avontuur samen aangaan, de openheid en het enthousiasme van alle partijen en diverse uitwisselingsactiviteiten zorgen voor een diep gevoel van verbondenheid en daarmee een ware kennismaking met het land, het leven en de cultuur.

Wil jij met jouw organisatie(team), school of als individuele (vrienden)groep (of ken jij een organisatie of school voor wie een dergelijk programma of projectreis interessant kan zijn) een unieke en levensverrijkende projectreis maken naar een van onze projectlanden, al of niet met een voorbereidend programma, laat het ons gerust weten. Er zijn vele mogelijkheden en we denken hierin graag met je mee. De reis wordt van A-Z verzorgd!