Succesvolle start van Startup4Kids voor vluchtelingenkinderen in Vlaardingen

Vlaardingen1

Na Schiedam is Startup4kids ook gestart in Vlaardingen met empowermentworkshops voor kinderen en jongeren. Het doel van deze bijeenkomsten is om kwetsbare kinderen en jongeren te leren eigen talenten te ontdekken en vaardigheden te ontwikkelen om dromen voor de toekomst waar te maken.

Trainer Fadime Örgü: “Bijna alle kinderen zijn als vluchteling naar Nederland gekomen en willen graag hun dromen waarmaken. De meeste kinderen zijn afkomstig uit Afghanistan en er zijn ook kinderen uit Syrië, Irak en Marokko. Tijdens de workshops leren de kinderen nadenken over hun dromen en motto, rechten en plichten, rechten en verantwoordelijkheden, wensen en noodzaak, hoe te sparen, besparen en budgetteren, respect voor natuur en water. De kinderen leren zichzelf te uiten en hun gedachten uit te leggen.

Tijdens de workshops wordt er veel gebruik gemaakt van beeldende vorming en drama. Ook zijn er activiteiten op locatie en ontvangen we een gast van UNICEF die ons meer gaat vertellen over de rechten van het kind. Ons doel is om het zelfvertrouwen en zelfredzaamheid bij kinderen en jongeren te verhogen”.