StartUp4Kids verwelkomt ambassadeur Bianca Koomen

Bianca Koomen

Wij zijn Bianca Koomen heel erg dankbaar omdat ze zich gaat inzetten als ambassadeur voor onze stichting. Ze stelt zich graag nader aan jullie voor.

Mijn naam is Bianca Koomen. Ik woon in Bergen en ben moeder van drie zonen in de leeftijden 27, 25 en 23 jaar. Mijn hobby’s zijn: lezen, tuinieren, dansen, reizen, wandelen, yoga, natuur en cultuur opsnuiven en ik hou van hart-tot-hartontmoetingen. In mijn werkzame leven ben ik organisatiecoach in het onderwijs. Daar ligt mijn hart: bij het onderwijs, de kinderen en de teams/organisaties. Ik werk als interim-directeur binnen het basisonderwijs en daarnaast ben ik actief als trainer en coach in het onderwijs en andere organisaties.

Intussen ben ik alweer een paar jaar in contact met StartUp4Kids en help ik ze af en toe met onderwijsvraagstukken en het verbinden met waardevolle contacten binnen mijn netwerk. Dit was vooral vanaf de zijlijn, maar nu wil ik toch graag meer voor de stichting betekenen en mij als ambassadeur inzetten. Ik wil StartUp4Kids helpen door ze te inspireren en door met ze mee te denken over onderwijs- en landbouwvraagstukken. Ook geef ik ze graag mijn positief kritische en systemische blik en blijf ik mijn netwerk voor ze inzetten.

Mijn missie sluit geheel aan bij die van StartUp4Kids. Waar een kind ook geboren is, droomt het van een mooie toekomst. Ook ouders dromen van een goede toekomst voor hun kind en willen het beste voor hun kind. Door het lesprogramma van StartUp4Kids en de hulp die zij bieden bij het verbeteren van het onderwijs kunnen ze hier echt een verschil maken in de levens van de kinderen. Het beste wat je een kind kunt meegeven zijn ‘roots and wings’. De roots staan voor vertrouwen in jezelf en in je eigen kunnen, wortelen in de aarde en de wings staan voor dromen en vliegen met stevige soepele vleugels. Dat sluit aan bij waar de stichting voor staat. Ik vind het ook zo mooi dat de stichting zich is gaan inzetten voor duurzame oplossingen voor de natuur en voor een beter milieu. De toekomst van moeder aarde ligt in onze handen en nu en later in de handen van de kinderen. Als wij ze leren om daar op een goede manier mee om te gaan, kunnen ze van onze prachtige planeet blijven genieten. De moestuinprojecten en het onderdeel ondernemerschap vind ik echt geweldig! Daar zet ik me graag voor in!