Waarom Nienke Miezenbeek meedeed met de XtraRun4Ethiopia Editie 2015

Nienke Miezenbeek Ambassadeur Greath Ethiopian Run

XtraRun4Ethiopia enThe Great Ethiopian Run 2015

Plant een zaadje, zorg dat je overal iets achterlaat,
Iets moois, iets geks, iets dat nog komen gaat.
Een idee, een droom, een grote lach,
Laat het achter, iedere dag!

Deze tekst staat op de voorkant van mijn fotoboek van dit prachtige avontuur…

In het najaar van 2015 greep ik de kans om samen met mijn vader mee te doen met de hardloopreis in samenwerking met StartUp4Kids Foundation.
Het trainen, de reis ernaartoe, het samenzijn met mijn vader, de ontmoeting met de groep en met het Aflatoun-programma… Het was allemaal overweldigend en inspirerend.
De projecten die we bezochten en de Aflatoun-trainers stralen zoveel kracht en enthousiasme uit… de trainers laten zeker een lach achter bij de kinderen maar ook bij de onderwijzers van de scholen. De dagen voor de Great Ethiopian Run bezochten we projecten en kregen we training van professionele hardlopers. Die eerste keer hardlopen in de bergen boven Addis was voor mij zwaar maar vooral geweldig, rennend door Afrika! Ik kon het zelf bijna niet geloven dat ik daar echt rende. Ook zijn we een paar dagen de bergen in geweest en hebben we meer over de Ethiopische hardloop cultuur gezien.

Nienke Miezenbeek

Op de ochtend van de Great Run maakten we ons klaar… smink op, hardloopkleren aan… Het leek wel een soort carnaval, iedereen in dezelfde kleuren en kleding. En daar stonden we dan, tussen 40.000 Ethiopische hardlopers bij de start.. Het meest indrukwekkend was dat de Aflatoun-trainers ook meerenden, met krukken of rolstoel, 10km door heuvelachtig Addis Abeba. Zij laten zien dat  beperkingen niet bestaan!Mooi was dat ik zo ook een bijdrage kon leveren aan het Aflatoun-lesprogramma en dat de trainers door kunnen blijven gaan. Ik heb met eigen ogen kunnen zien wat dat programma betekent voor de kinderen. Ik zal dit avontuur nooit vergeten!

Nienke Miezenbeek

Ook dit jaar organiseren we weer een hardloopreis naar Ethiopië!

button nieuwsgierig naar het reisprogramma