CEO Aflatoun bij Koffietijd!

koffietijd aflatoun

Lesmateriaal voor iedereen, ook in Nederland

In Nederland leven zo’n 40.000 kinderen onder de armoedegrens en hierdoor leren deze kinderen niet goed hoe je om moet gaan met geld. Daarnaast staat internationalisering hoog op de agenda in het primair en voortgezet onderwijs. Om deze reden biedt StartUp4kids het Klas4klas-programma aan dat gebaseerd is op het internationale Aflatoun-programma. Roeland Monasch, CEO van Aflatoun International was te gast bij Koffietijd!

Bekijk hier de uitzending.

Wij zijn trots want ons project o.a. in Vlaardingen wordt meerdere keren genoemd!

CEO van Aflatoun Internationaal
Roeland Monasch heeft al verschillende projecten bezocht van Aflatoun in het buitenland en is nauw betrokken bij het uitrollen van de lesmethode in Nederland. Onlangs is hij in Sierra Leone geweest waar hij met verschillende kinderen heeft gesproken over het project. Hij was voormalig directeur bij Unicef in Sierra Leone, waar hij verantwoordelijk was voor de coördinatie van de ebola-crisis.

Aflatoun
Deze organisatie biedt lesmateriaal aan, aan meer dan 100 landen op de wereld om jongeren sociale en economische vaardigheden bij te brengen. Hierdoor leren jongeren sociale en economische vaardigheden, zoals een budget opstellen. Het aanbieden van de lesmateriaal is niet alleen nodig voor in ontwikkelingslanden. In nederland neemt de scheiding tussen arm en rijk namelijk snel toe. Door middel van financieel onderwijs kan Aflatoun voorkomen dat armoede en ongelijkheid van generatie op generatie wordt doorgeven. Inmiddels zijn Aflatoun in meer dan 100 ontwikkelingslanden.