Terugblikken en Vooruitkijken Botswana

@kalaharistuart106

StartUp4kids Foundation wilde in 2023 in samenwerking met haar lokale partners (ngo’s en scholen) moeders, jongeren en kinderen een groene en onafhankelijke toekomst bieden in de armste regio in Botswana, Ngamiland.

We hebben dit gedaan door het aanbieden van empowermentprogramma’s op persoonlijk, financieel en ondernemersvlak in aan kinderen in naschoolse clubs van 15 scholen en centra en aan twee vrouwengroepen.

Naast deze activiteiten zijn de kinderen aan de slag gegaan in hun moestuinen, hebben ze bomen geplant, kunstwerken gemaakt van afval en hun eerste ‘Kids in the Delta’ Magazine uitgebracht. Het jaar sloten we af met een conferentie met het doel het bewustzijn te vergroten over het belang van zorg voor onze aarde. Onze clubleden gaven presentaties en (dans)voorstellingen over onderwerpen als milieuvriendelijk zijn, het belang van bomen, onze rechten en verantwoordelijkheden en afvalbeheer aan hun ouders, schooldirecties en andere stakeholders. De modeshow met prachtige kleding gemaakt van afval en de markt waar de kinderen hun van afval gemaakte kunstwerken verkochten, maakten het event compleet. Aan het eind van de dag kregen de kinderen hun spaargeld en de opbrengst van de markt uitbetaald en namen zij vol trots hun certificaat in ontvangst.

 

In 2024 continueren we en breiden we uit met onze activiteiten en gaan we meer aandacht besteden aan het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. Wij kijken er naar uit!