Shantykoor Vlaardingen schenkt €500 voor het project van StartUp4kids in Ethiopië

Eveline Daeter leerling uit 3Havo van het Groen van Prinstererlyceum

Shantykoor Vlaardingen schenkt € 500,00 aan actie Groen van Prinsterer voor het project van StartUp4kids in Ethiopië

  samenwerking met de Vlaardingse stichting StartUp4kids Shantykoor Vlaardingen schenkt € 500,00

Dinsdag 24 mei overhandigde Ton Keulen voorzitter van Shantykoor Vlaardingen een cheque van € 500,00 aan Eveline Daeter, leerling uit 3 Havo van het Groen van Prinstererlyceum.

Ieder jaar kunnen de leden van het koor goede doelen aandragen waaruit het bestuur een keuze maakt. Dit jaar koos men voor het project van Eveline. Eveline wil de wereld ‘een beetje mooier maken’ en bedacht een plan om geld voor schoolmiddelen in te zamelen voor kinderen in Afrika. De directie van het Groen van Prinsterer was direct enthousiast en zocht hiervoor de samenwerking met de Vlaardingse stichting StartUp4kids. Samen is gekozen voor een project in Addis Abeba, Ethiopië.

Eveline Daeter, leerling uit 3Havo van het Groen van Prinstererlyceum

Kinderen met een beperking in Ethiopië behoren tot de kwetsbaarste en kansarmste groepen in de samenleving. Zij worden vaak gediscrimineerd en uitgesloten van deelname aan onderwijs en werk.

StartUp4kids zet zich in om jaarlijks 1600 kinderen met een beperking een betere toekomst te geven. Samen met medeleerlingen Amber Aarssen en Amber Kuhlman wil Eveline minstens € 1200,00 inzamelen. Ze is enorm blij met de cheque van Shantykoor Vlaardingen en de gulle giften van de individuele koorleden. Daarnaast spaart Eveline hard om zelf komende herfst naar Ethiopië te reizen om te zien hoe het geld is besteed. Shantykoor Vlaardingen ziet Eveline daarna graag terug om haar ervaringen te horen.

Wil je bijdragen aan deze actie? Dat kan door een bijdrage over te maken via https://www.pifworld.com/nl/events/9TchKBe86j8/groen-van-prinstererlyceum-in-ac/donate.

 

Dit bericht is gepost in Acties. Bookmark de link.