Even voorstellen: Nadine Kramer, onze vrijwilligster in Peru

Nadine Kramer

StartUp4kids stelt Nadine Kramer aan jullie voor. Nadine is sinds 28 maart jl. in Ayacucho voor de capaciteitsverbetering van onze trainers (‘monitoras’) en de lokale leraren van ons project.

Nadine heeft in juli 2016 de Pabo afgerond aan de Thomas More Hogeschool te Rotterdam en ervaring opgedaan als leerkracht in het basisonderwijs. Zij gelooft net als wij dat de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen meer gestimuleerd kan worden in het onderwijs en dat het hebben van psychologische kennis zeer relevant is als leerkracht. Dit is één van de redenen dat het Aflatoun-programma en ons Klas4klas-project zo mooi aansluit bij haar visie op zowel onderwijs als maatschappij. 

Daarnaast gelooft Nadine sterk in de kracht van sparen en de voordelen die het hebben van kennis over sparen heeft voor kinderen in rurale gebieden. Deze kennis geeft kinderen de basis om zelf vorm te kunnen geven aan hun leven en minder afhankelijk te zijn.

Nadine gaat de komende zes weken mee met verschillende ‘monitoras’ van onze partner FINCA Perú. Ze bezoekt dan de scholen in de rurale gebieden om de Aflatoun-lessen te observeren die de lokale leerkrachten geven. Ze gaat deze leraren feedback geven op de uitvoering van de lessen en eventuele tips geven om de lessen nog beter te laten verlopen.

Tot slot zal ze mooie foto’s en filmpjes maken van het project, helpen met monitoring & evaluation en de mogelijkheden verkennen voor het uitvoeren van stages van Pabo-studenten in de toekomst. Om vervolgens in Nederland weer aan de slag te gaan als adviseur onderwijs voor ons Klas4klas-project!

Jongetje Aflatoun PeruBericht van Nadine na haar eerste schoolbezoek: “Deze foto wil ik even met jullie delen, omdat dit jongetje iets zei dat me is bijgebleven. We hadden heel dit lokaal heringericht, omdat er complete chaos heerste en dit jongetje kwam vervolgens in de ‘wetenschaphoek’ en zei tegen mij: Seniorita, voy a investigar como Aflatoun! En toen zette hij een soort onderzoeksgezicht op en ging hij alle materialen bekijken, net zoals Aflatoun dat doet! Ik vond het een mooi moment dat weergeeft hoe het Aflatoun-programma invloed heeft op deze kinderen.”

Wil je meer weten over ons project in Peru?