Global Money Week 2017: Fruitbomen planten in Oeganda

Global Money Week Uganda Aflatoun

Ook onze partner Home Sweet Home Uganda deed dit jaar mee met de Global Money Week.

Op zaterdag 2 april vierden de kinderen van ons project deze week.

De kinderen hadden er al naar uit gekeken en ze hadden vorige week al gestemd op wat ze zouden gaan doen. Vanuit de verschillende opties die waren opgeschreven, wilden de kinderen toch het allerliefste fruitbomen planten. Ze zagen zichzelf vast al in de bomen slingeren om de beste mango of advocado te vinden. Ze vonden het ook wel een heel leuk idee dat waarschijnlijk hun kinderen ooit ook van dezelfde bomen fruit zouden plukken.

Nadat ze allemaal geknutseld hadden aan hun global money hoed en nog een keer aandachtig gediscusseerd hadden over het belang van de bomen, over de voordelen van fruit eten maar vooral ook over de opbrengst en winst die er uit een boom kan komen, zijn ze naar het stuk land afgedaald waar de bomen zouden komen te staan.
Dit land heeft onze partner aan het dorp geschonken en dit is de weg naar de waterpomp. Na alle bomen geplant te hebben waren ze wel een beetje moe geworden en hebben ze lekker gedronken en een koekje gegeten. Misschien kunnen ze over een paar jaar met z’n allen fruit eten! Zou dat niet fijn zijn?
[vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1491209706968-9f55befb-1e4d-8″ include=”3326,3327,3328,3329,3330,3331″]