Jonge leerkrachten in Nepal worden opgeleid in ons lesprogramma

Aflatoun Nepal

Leerkrachten, van onze nieuwe partner Volunteer Society Nepal (VSN), zijn in december opgeleid als Aflatoun-trainer zodat ze de kinderen van hun Talent School sociaal en financieel onderwijs kunnen bieden. De Talent School is een naschools huiswerkcentrum waar achtergestelde kinderen hun huiswerk kunnen maken en samen sociale activiteiten kunnen doen. StartUp4kids wilde graag deze kinderen ons life skills programma aanbieden zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen, financiële en ondernemersvaardigheden opdoen en weerbaarder worden voor de volgende stap naar volwassenheid. Dit gaat gebeuren want StartUp4kids regelde in samenwerking met Aflatoun International een Aflatoun master trainer uit India.

Het Aflatoun train-de-trainersprogramma

Tijdens de eerste dag van de training was er tijd om elkaar en het programma te leren kennen. De volgende twee dagen werd er gebrainstormd en geoefend met energizers, het spelen van de educatieve spellen, het eigen maken van de richtlijnen van het lesprogramma en het uitproberen van verschillende lesstijlen. Het doel was dat de deelnemers na deze training het Aflatoun-programma op de Talent School kunnen gaan geven, maar wellicht in de toekomst ook aan moeders in het vrouwencentrum en op een van de scholen waar VSN actief is.

De deelnemers

VSN heeft twee leerkrachten vanuit haar eigen organisatie geselecteerd om het lesprogramma op de Talent School te gaan geven en te implementeren: Sonam en Lakpa. Bovendien heeft VSN Latisha en Ramesh, die beiden nog weinig ervaring hebben met lesgeven, maar veel belovend zijn, mee laten doen met de training. Dit zal hun kansen in het leven enorm vergroten.
Alle deelnemers hebben genoten van de training. Daarnaast hebben ze allemaal een grote toename van vaardigheden en persoonlijke groei laten zien.

Wat vonden de deelnemers ervan?

Sonam (leerkracht bij de Talent School en het vrouwencentrum): “Ik heb veel geleerd over brainstormen en ik heb veel meer educatieve spellen aan kunnen leren. Ik leerde ook over de inhoud van het lesprogramma. En nog zoveel meer! Het is echt interessant om een ​​training als deze te mogen volgen en ik ben erg blij om dit programma aan de kinderen te gaan geven. Ze gaan het fantastisch vinden!”

Lakpa (leerkracht / taal- en cultuurgids): “We hebben de afgelopen dagen kennis gemaakt met Aflatoun. We leerden over de rechten en plichten van kinderen en over een nieuwe manier van lesgeven. We hebben ook geleerd om financiële middelen te beheren. We hebben genoten en veel geleerd tijdens de training. De trainer was uitstekend. We hoopten een fijne en talentvolle trainer te krijgen en ze heeft onze hoop echt waargemaakt. We gaan de nieuwe, opgedane vaardigheden niet alleen in de klas, maar overal gebruiken! Op school kunnen we studenten veel beter gaan lesgeven en de lessen interactief gaan maken. We kunnen life skills ook in ons eigen leven  gaan toepassen. De training heeft grote invloed gehad op ons leven. Heel erg bedankt daarvoor!”

Alisha en Ramesh (stagiairs): “De Aflatoun-training was interessant en vol plezier. We hebben de inhoud zelf leren kennen en we zijn dankbaar om ervoor te gaan zorgen dat de kinderen zelfredzaam worden door sociale en financiële ondernemingen op te zetten.”

Uitvoering van het Aflatoun-programma

Ze hebben alvast een les aan de kinderen gegeven maar na de winterstop beginnen ze echt met de lessen op de Talent School. Iedereen bij Volunteer Society Nepal en de Talent School kijkt uit naar het programma. Als het programma succesvol is, dan hopen ze dat ze dit met behulp van Startup4kids verder kunnen uitrollen.

“Veel dank aan Aflatoun en Startup4kids voor het realiseren van dit programma voor onze kinderen van de Talent School in Nepal!”[vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1577720433296-a26b0789-3396-9″ include=”5948,5949,5950″]