Jaarafsluiting in Peru in 2015

Kinderen Aflatoun ruraal Peru

Project Peru november en december 2015

In november is het project met betrekking tot het opzetten van kleine sociale en financiële ondernemingen vervolgd en in december afgerond. De kinderen waren enorm enthousiast mede dankzij de medewerking van schooldirecties, onderwijzend personeel en ouders. De kinderen zijn o.a. bezig geweest met het maken van handwerkjes, vlechtwerk, bloemstukjes en het in potten zetten van eerder gezaaide plantjes en het maken van hapjes. Verder zijn in november de spaartegoeden van de kinderen van het afgelopen jaar nauwkeurig geregistreerd en gecontroleerd met het oog op het uitbetalen in december.

Kids Aflatoun ruraal Peru 1Kids Aflatoun ruraal Peru 4Kids Aflatoun ruraal Peru 2

De Internationale Dag voor de Rechten van het Kind is gevierd met spelletjes, met dans en muziek en een (gezonde) versnapering.

De afsluiting van het jaar 2015

In december is het project van de kleine ondernemingen gepresenteerd en geëvalueerd en is het jaar feestelijk afgesloten met o.a. dank voor directie, leraren, ouders, StartUp4kids en Finca Perú voor hun medewerking. De kinderen ontvingen ten slotte een envelop met daarin hun spaargeld en hebben voor ontvangst getekend. Daarna is de Peruaanse zomervakantie begonnen.

In 2015 hebben 2020 Peruaanse kinderen deelgenomen aan de projecten van Aflatoun.