Project Guatemala

Waarom is er aanvullend onderwijs nodig in Guatemala?

Guatemala - Quetzaltenango foto projectblad

In Guatemala heeft ca 14% van de inwoners een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Een groot gedeelte hiervan is kind. De kwaliteit van het (militaristische) onderwijs in Guatemala is over het algemeen slecht, kinderen met een beperking worden sociaal uitgesloten en hebben vaak beperkte toegang tot onderwijs. Een van de voornaamste belemmeringen voor deze kinderen is het gebrek aan financiële en sociale vaardigheden die hard nodig zijn om hun toekomstperspectief te vergroten. StartUp4kids biedt daarom juist aan deze kinderen het sociale en financiële scholingsprogramma van Aflatoun om hen extra kansen te geven op een betere toekomst.

Wat willen wij bereiken?

In 2016 is StartUp4kids gestart met het aanbieden van het Aflatoun-lesprogramma aan 79 kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking en volwassenen met het Syndroom van Down. Inmiddels is dit aantal uitgegroeid tot 155 kinderen in 2017. Bij deze kinderen willen wij sociale en financiële vaardigheden ontwikkelen door middel van ons programma.

De toekomst

In 2018 willen we met onze partners minimaal 200 kinderen bereiken. Daarnaast wordt samenwerking gezocht met een vierde partner om minimaal honderd extra kinderen te kunnen bereiken vanaf 2019. Vanaf dat jaar willen we ons bereik in Guatemala jaarlijks verdubbelen. Dit betekent dat we in Guatemala vanaf 2020 circa 800 kinderen en volwassenen met een beperking per jaar aanvullend scholen.

Guatemala 2017 M&E

Het team in Guatemala

Kinderen en volwassenen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking, kunnen bij Escuela Xelajú, Centro de Educación Especial Lucecitas en La Escuela de Educación Especial de Sordos de Desarrollo terecht voor de scholing, medische zorg, fysiotherapie en aandacht die zij nodig hebben en verdienen. Samen met deze drie centra brengen we deze kinderen extra sociale, persoonlijke en financiële vaardigheden bij.

Op de foto’s staan de leraressen (links: leraressen Escuela de Sordos – dovenschool, midden: leraressen Escuela Xelajú, rechts: leraressen Lucecita )

Extra informatie

Meer weten? Neem contact op met de verantwoordelijke voor ons project in Guatemala: Michèle Josemans via michele@startup4kids.nl.

Share the Story

Back to Top