Fruitdag en aandacht voor het milieu

groepsfoto fruitdag

Fruitdag

Op de scholen in Ethiopië waar we actief zijn, werd in mei een fruitdag gevierd.
De leerlingen leerden over de voordelen van fruit voor je gezondheid. Door middel van foto’s konden zij zien welke soorten fruit er zijn en wat de verschillende soorten doen voor je gezondheid.
Er werden toneelstukjes opgevoerd, liedjes gezongen en zelfs gedichten geschreven, allemaal om het fruit in het zonnetje te zetten. Natuurlijk werd al dat lekkers ook nog geproefd![vc_gallery type=”image_grid” images=”5707,5706″ img_size=”medium”][vc_gallery type=”image_grid” images=”5708,5709″ img_size=”medium”]Na de presentaties werden ervaringen gedeeld en was er ruimte voor ‘vraag en antwoord’ over fruit.

In totaal deden 616 leerlingen en 27 leerkrachten mee aan deze interactieve dag.

Aandacht voor het milieu

Een belangrijk onderdelen van het Aflatoun-onderwijs dat wij de kinderen geven, is milieubewustzijn. Dit om de kinderen ervan bewust te maken dat de wereld om hen heen het milieu vormt en dat ze er zuinig op moeten zijn. Ze leren hoe hun eigen acties impact kunnen hebben op het milieu.
Ook leren ze hoe ze zelf actie kunnen ondernemen om het milieu te beschermen.[vc_gallery type=”image_grid” images=”5710,5711,5712″ img_size=”medium”]Eind mei vond er daarom op tien scholen een milieudag plaats. Daarbij werkten de leerlingen in de schooltuin, gaven ze de planten en bomen water en plantten ze nieuwe gewassen.

Enthousiasme

Zoals altijd was het enthousiasme van de deelnemers, zowel leerlingen als docenten, groot. Het waren levendige dagen, waarop veel ervaringen werden gedeeld en nieuwe kennis werd opgedaan.[vc_single_image image=”5713″ img_size=”medium” alignment=”center”]