StartUp4kids zoekt 100 kinderen die mee willen rennen voor het goede doel!

Aflatoun Damloop MINI

PERSBERICHT

Onderstaand persbericht is vanaf 21 mei naar verschillende redacties gestuurd.
Voel je vrij het persbericht te delen. Geef je ons dan even een seintje? info@startup4kids.nl Thanks!
Dit persbericht is speciaal geschreven voor redacties met de fantastische samenwerking van Tekstbureau Doppie.

Liever het persbericht van de damloop mini gebruiken geschreven voor kinderen. Lees dan dit persbericht.


Damloopmini

 

StartUp4kids zoekt 100 kinderen die mee willen rennen voor het goede doel!

Met de XtraRun4kids Damloop MINI loop je mee voor extra scholing en kansen voor kinderen in ontwikkelingslanden!

damloopmini kinderenStartUp4kids wil met 100 sportieve en enthousiaste kinderen een team vormen dat loopt voor kinderen met een beperking in Ethiopië.
De vrijwilligersorganisatie roept dus alle kinderen van Nederland op om zich aan te melden voor de XtraRun4kids Damloop MINI op zondag 18 september in Zaandam en geld op te halen voor het goede doel!

 

 

XtraRun4kids Damloop MINI met StartUp4kids
Op zondag 18 september 2016 vindt de mini Dam tot Damloop – een loop speciaal voor kinderen – in het centrum van Zaandam plaats. Ruim 3.000 kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar rennen met veel plezier een afstand van – afhankelijk van de leeftijd – 0,6 of 2,2 kilometer.
Vrijwilligersorganisatie StartUp4kids wil de uitdaging aangaan om sponsorgeld voor haar project in Ethiopië in te zamelen en is op zoek naar 100 enthousiaste, sportieve kinderen die mee willen lopen met de XtraRun4kids Damloop MINI. Want wie meeloopt met de XtraRun4kids MINI, loopt mee voor het goede doel!

StartUp4kids – extra kansen en extra scholing voor kinderen in ontwikkelingslanden
StartUp4kids initieert wereldwijd scholingsprojecten en biedt ontwikkelingslanden financiële steun voor het uitvoeren van deze projecten. De Nederlandse vrijwilligersorganisatie creëert extra scholing op sociaal, financieel en persoonlijk vlak voor sociaal achtergestelde kinderen in Peru, Ethiopië, Oeganda, Guatemala en Nepal en helpt ze zichzelf te ontplooien en kansen te benutten. In maart 2016 is StartUp4kids met pilots op Nederlandse basisscholen gestart en heeft zij een financieel en sociaal lesprogramma geïntroduceerd waarmee leerlingen leren ondernemen en in contact gaan met kinderen in Ethiopië (project Klas4Klas).

Aflatoun

Ren mee met StartUp4kids
Yvonne Roeterdink van StartUp4kids is heel erg trots op dit initiatief: “De XtraRun4kids Damloop MINI is ontzettend belangrijk om zo een gedeelte van het benodigde projectgeld, dat nodig is om de scholing voor kinderen met een beperking in Ethiopië te kunnen aanvullen.
Daarbij is het mooie van deze loop is dat één kind in Nederland dan één kind met beperking in Ethiopië aanvullende scholing kan geven met minimaal 25 euro sponsorgeld! Het zou toch fantastisch zijn als we dit doel bereiken?”

Een pracht initiatief van een geweldige organisatie met het hart op de juiste plaats. Loop dus mee met de XtraRun4kids Damloop MINI en creëer extra scholingskansen voor kinderen in Ethiopië!

Voor meer informatie en inspiratie: www.StartUp4kids.nl/damloopmini
Aanmelden is nu mogelijk tot 5 september 2016.


Noot voor de redactie:
voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Yvonne Roeterdink
projectcoördinator XtraRun4kids Damloop MINI
tel: 06 3483 6586 – mail: rundamloop-mini@startup4kids.nl – website: www.startup4kids.nl 
Facebook: StartUp4kids – Twitter: @StartUp4kids
voor beeldmateriaal verwijzen we naar onze online beeldbank

© StartUp4kids i.s.m. Tekstbureau Doppie 2016

 

Logo Tekstbureau DoppieLogoStartUpkids