Caroline Smits start haar stage bij StartUp4kids

Caroline Smits

Op 1 februari 2016 is Caroline haar stage gestart bij StartUp4kids. Ze stelt zich graag voor.

“Ik ben 21 jaar oud en ik ben doof geboren. Ik ben tweetalig opgevoed, in de Nederlandse Gebarentaal en in het Nederlands. Ik heb zowel op de basis- als de middelbare dovenscholen gezeten in Haren in de provincie Groningen. Na mijn havo-diploma ben ik naar Amerika gegaan voor een tussenjaar. In Washington D.C. is de enige doven-universiteit ter wereld, Gallaudet University waar ik veel leuke vrienden gemaakt heb uit verschillende landen, van Afrika tot en met Azië. Na een geweldig jaar ben ik terug naar Nederland gegaan en ben ik daar de opleiding Internationaal Toeristische Management aan Hogeschool TIO Utrecht gaan volgen.

Ik ben opgegroeid in gezin dat graag op de reis gaat. Ondertussen heb ik veel reizen gemaakt. Toen ik 15 jaar was gingen we bijvoorbeeld op de vakantie naar Indonesië. We hebben daar een dovenschool bezocht. Ik vond heel leuk om contact te maken met dove kinderen in het buitenland. Daar ontstond mijn idee dat ik graag iets wilde doen voor (dove) kinderen in ontwikkelingslanden. Een tijdje terug kwam ik Katja tegen en ik vond het heel leuk om voor haar te werken als stagiaire.

Sinds begin deze maand is dan ook mijn stage begonnen bij StartUp4kids. Ik ga me richten op het Klas4Klas-project en ik denk mee hoe we scholen in Nederland kunnen interesseren hiervoor. Eind maart ga ik naar Ethiopië en ik blijf daar ongeveer zeven weken om de dovenscholen te bezoeken waar StartUp4kids actief is, de voorbereidingen daar te treffen die nodig zijn voor het verbinden van de klassen en om nieuwe ervaringen op te doen. Ik heb er veel zin in en ben benieuwd hoe het me vergaat komende weken.”