Welvaart voor enkelen overschaduwt welzijn voor iedereen

Leon Hintzen Penningmeester StartUp4kids

We verwelkomen graag onze nieuwe penningmeester Leon Hintzen die Silvester Koot zal vervangen. Silvester Koot heeft ons enorm geholpen en draagt nu zijn functie over aan Leon.

Graag stelt Leon Hintzen zich voor:

penningmeester non profit

“Welvaart voor enkelen overschaduwt welzijn voor iedereen en daar wil ik wat aan doen door perspectief te bieden voor kinderen waar ook ter wereld”.

Het is mijn overtuiging dat een overgroot deel van het geweld in de wereld veroorzaakt en in stand gehouden wordt door jeugd te laten opgroeien in een wereld zonder perspectief. Door dat perspectief te vergroten verhogen we de kansen voor deze jongeren , vergroten we daarmee hun perspectief op beter en dragen we bij aan een geweldlozere wereld’

Wanneer iedereen denkt dat ‘de ander’ iets moet doen zal er nooit iets veranderen, dus dat geldt ook voor mezelf. Ik (onder)steun goede doelen die gericht zijn op ‘welzijn voor iedereen’. Waarom accepteren we nog steeds dat er honger bestaat in de wereld, dat er mensen zijn die kansloos opgroeien? In een ‘sociale geciviliseerde maatschappij’ waarin we mensen niet meer voor de leeuwen gooien en ook niet meer op de brandstapel verbranden zou honger net zo zeer ‘not done’  moeten zijn!

Ik werk als fulltime trainer / coach op het gebied van Continue Verbeteren; hoe verbeter ik mijn eigen en de prestatie van mijn team met behoud van ontspanning (dus zonder nóg harder te werken). Ik doe dit binnen een multinational waardoor ik gelukkig ook in aanraking kom met verschillende culturen en dat is niet alleen leuk en boeiend maar ook heel leerzaam.

Wat mij motiveert is het beter laten functioneren van individuen in alle lagen van een organisatie en met behoud van hun eigen culturele aanpak, maar ook van teams door ze een ander perspectief op dezelfde realiteit te laten zien. Pas als je andere dingen ziet kun je andere dingen oplossen.

Leon Hintzen Penningmeester StartUp4kidsIk hoop dan ook dat ik voor StartUp4Kids een rol kan spelen die bijdraagt aan de doelstellingen door de diversiteit van de groep te vergroten, door iets te doen dat ik met mijn werk kan combineren (penningmeester) en door elkaar te stimuleren naar beter.

Mijn passie zie ik ook terug komen in mijn grootste hobby: sport. Met name balsporten zijn écht mijn ding! Ik ben gedreven om mezelf te verbeteren, reële doelstellingen te halen zonder het ten koste te laten gaan van andere zaken of ‘té fanatiek’ te worden. Plezier hoort bij goed functioneren. Daar waar ik vroeger met voetballen probeerde prof te worden (net niet), probeer ik nu mijn golfspel te verbeteren (maar niet meer om prof te worden uiteraard…).

Maar ook heerlijk buiten in de natuur zijn, genieten van de heuvels of bergen, met andere culturen samenwerken, daar krijg ik energie van!

Leon Hintzen