Maak kennis met Onno Jansen

Onno Jansen 1

Mijn naam is Onno Jansen, opgegroeid in Delft en Vlaardingen en thans woon ik in Barendrecht, samen met mijn vrouw Ellen en mijn jongste dochter. Ik heb twee studerende dochters die in de gelukkige positie zijn dat ze in een land wonen waar dat gelukkig veilig en goed mogelijk is.

Ik ben sinds 2010 directeur / eigenaar van een vastgoedbeheerkantoor ook in Barendrecht. Sinds 2019 is dat uitgebreid met een tweede kantoor in Amsterdam wat ervoor zorgt dat ik redelijk wat kilometers maak. Het werk wat wij doen is het assisteren en ontzorgen van woningeigenaren en organisaties bij diverse vraagstukken over hun vastgoed. Denk hierbij aan onderhoud, verduurzamen, klachten, storingen of schades. Ik ben op enig moment gewoon in dit vak gerold. Ik was voorheen servicemanager bij een autodealer waar ik steeds meer de facilitaire zaken ging managen, waaronder ICT, renovaties, kwaliteit, etc. Uiteindelijk waren er geen groeimogelijkheden meer en ben ik gevraagd om een vastgoedportefeuille te gaan beheren bij een startende vastgoedbelegger in Rotterdam. Dat heb ik diverse jaren met veel plezier gedaan en ik heb daardoor ook bijzonder veel geleerd. Helaas maakte de bankencrisis in 2008 een einde aan dit avontuur en zag ik kans om in 2010 vanuit mijn woonkamer als zelfstandige te starten. Zoals gezegd, hebben we nu twee beheerkantoren met circa 12 medewerkers en beheren wij 230 appartementencomplexen, vele huurwoningen, kantoren  en bedrijfsruimtes. Volgens mij een prima resultaat.

Bovenstaande heb ik kunnen bereiken doordat ik op jonge leeftijd al door had dat ik meer kennis moest vergaren. Net als velen wist ook ik niet wat ik wilde worden. Ik heb destijds gekozen voor de MAVO ondanks hoger advies omdat mijn vrienden daarnaartoe gingen. Vervolgens de HAVO omdat ik nog steeds niet wist wat ik moest kiezen. Daarna maar gaan werken in de autobranche en de MTS gehaald via werken/leren. Om door te groeien naar een managementfunctie en door de overstap naar de vastgoedbranche heb ik nog diverse HBO-avondstudies gevolgd met als kers op de taart een afgeronde doctorale studie Vastgoedkunde aan de Universiteit van Tilburg. Hieruit blijkt denk ik wel mijn persoonlijke levensdoel: haal het maximale uit jezelf, ongeacht het pad dat je daarvoor moet afleggen en doe dat door je kennis te vergroten door scholing. Kennis geeft je namelijk de tools die je nodig hebt om verder te komen. Als je bijvoorbeeld na 10 jaar iets anders wilt gaan doen met je carrière, iets waar je in gelooft, ga ervoor en zorg dat je de kennis die je daarvoor nodig hebt tot je neemt.

In mijn ogen sluit dit volledig aan bij StartUp4Kids. Ook StartUp4Kids gelooft in scholing zodat kinderen de tools leren die zij nodig hebben om zelf verder te komen. En dat probeer je dan te doen voor die kinderen die niet de middelen en kansen hebben gekregen zoals mijn dochters. Als ik hier mijn steentje aan kan bijdragen, dan doe ik dat graag. Dat is de reden dat ik mij heb aangemeld bij StartUp4Kids.

Mijn functie binnen StartUp4Kids is bestuursvoorzitter. Ik ben in deze rol met name verantwoordelijk voor de vertaling van de missie en visie van StartUp4Kids naar een structurele strategie en jaarplan. StartUp4Kids wil zo veel mogelijk kinderen helpen waar ook ter wereld en om dat te bewerkstelligen zal je als organisatie alles op orde moeten hebben en dien je realistische doelen te stellen en dat is mij op het lijf geschreven. Ik ben lid van een geweldig bestuur en als bestuur zie ik door intensieve samenwerking de mooiste kansen ontstaan.

Onno Jansen

OOK BIJDRAGEN?

Wil je bijdragen aan de missie van StartUp4Kids? Graag!