Maak kennis met Maron dekker

Maron Dekker 1

Mijn naam is Maron Dekker en ik ben 27 jaar oud. Ik woon in Velserbroek en ben geboren in Haarlem. Ik heb de opleiding Tourism Management gevolgd in Amsterdam en deze opleiding versneld afgerond. Hierdoor was ik op mijn negentiende al klaar met mijn studie en ben ik eigenlijk meteen gaan werken om zo de nodige ervaring op te doen. Inmiddels werk ik alweer acht jaar bij BookerZzz in Haarlem.

Bij BookerZzz begon ik op de servicedesk als customer service agent en na vier jaar groeide ik door naar de afdeling Sales Support voor de hotels en parken in voornamelijk Duitsland en Oostenrijk. Sinds vorig jaar ben ik teamleider van de Sales Support afdeling, alleen noem ik mezelf liever teamcoach dan teamleider. Ik maak een mooie groei door en vind de functie als teamleider echt onwijs leuk om te doen door het vele coachen. De collega’s helpen hun talenten te ontdekken en deze zo goed mogelijk binnen het team te benutten, geeft mij veel voldoening. Ik heb ook wel eens gedacht over te stappen naar een reisorganisatie die maatreizen naar Afrika aanbiedt, omdat ik groot Afrika fan ben. Ik denk alleen dat ik veel liever op een bestemming in Afrika zit, dan dat ik vanuit een Kantoor een prachtige reis organiseer en samenstel. Zeg nooit nooit, wie weet ga ik ooit nog een andere richting op of me meer op het coachen focussen.

Ik ben echt een buitenmens dus naast mijn werk ben ik graag wandelend of fietsend in de natuur te vinden. Een grote passie van mij is hardlopen/atletiek. Als het kan, trek ik het liefst elke dag even de hardloopschoenen aan want het geeft een heerlijke energieboost. Daarnaast ben ik me ook steeds meer aan het verdiepen in de natuur, de elementen en de maan. Elke ochtend bedank ik de zon voor alles wat ik heb in mijn leven en hoe dankbaar we mogen zijn op deze mooie planeet te zijn.

Mijn visie op het leven is dicht bij mijzelf te zijn en echt te leven vanuit mijn kern. Het reizen heeft mijn leven verrijkt en de gesprekken met de lokale bevolking in verschillende landen heeft mijn ogen geopend. Als je altijd maar hetzelfde leven/patroon blijft volgen, zul je nooit leren en inzien welke mogelijkheden er nog meer zijn.

Door mijn liefde voor reizen, Afrika en hardlopen, kwam ik tot de ontdekking dat StartUp4Kids een hardloopreis naar Ethiopië aanbiedt. Ik heb altijd al iets gehad met vrijwilligerswerk organisaties en moest dan ook niet al te lang nadenken om de reis te boeken. In november 2017 was het zover en heb ik samen met Katja een fantastische tijd beleefd in dit pure land. Deze reis heeft mijn ogen echt geopend en zoveel geleerd. Hoe simpel het is om te genieten van de basis elementen, dat wij een veel te luxe leven willen leiden in de westerse wereld en dat beperkingen bijna niet lijken te bestaan, zolang je je talenten maar vindt en gebruikt.

Ik heb al aantal wat reizen in mijn leven gemaakt maar deze reis is echt de highlight van al mijn reizen. Ethiopië is zo’n bijzonder en dynamisch land met een prachtige natuur en lieve mensen die echt leven in het nu. Ze zijn zo dankbaar en gastvrij, ondanks de situatie waarin ze over het algemeen verkeren. Naast diverse hardloopactiviteiten heb ik natuurlijk de projecten van StartUp4Kids bezocht die zich met haar onderwijsprogramma daar richt op kinderen met een beperking. Ik vond dat enorm boeiend en inspirerend. Ik heb daar ook echt de impact van het lesprogramma kunnen zien. De jongen in de rolstoel vergeet ik niet meer: De groei die hij door het programma heeft doorgemaakt is enorm. Voorheen sprak hij niet, maar dankzij het programma is hij gaan communiceren en durfde hij ook zijn emoties te gaan tonen. Zijn moeder kwam ons nog speciaal bedanken omdat ze zo blij is met haar blije zoon!
Wat me ook bijgebleven is van de reis zijn de contrasten tussen arm en rijk. De pastaparty georganiseerd door Haile Gebreselassi in het luxe Hilton Hotel voorafgaand aan het grootste hardloopevent van Afrika, the Great Ethiopian Run, in tegenstelling tot het leven in armoede overal op straat en de marathonlopers in spe op blote voeten of slechte schoenen rennend door het bos op 2500 meter hoogte. Dan stel je jezelf steeds vaker de vraag wat is echt belangrijk in het leven en wat is slechts bijzaak. Ik zou willen dat iedereen zo’n ervaring kon opdoen, maar ik hoop vooral dat het contrast tussen arm en rijk in de toekomst steeds kleiner zal worden.

De projecten van StartUp4Kids maakten zoveel indruk op mij dat ik de stichting ben blijven volgen. Ook heb ik daarna verschillende donaties gedaan aan de projecten. In januari 2019 kwam ik Katja, de voorzitter van StartUp4Kids, bij toeval weer tegen op Schiphol. Daarna hadden we veelvuldiger contact en besloot ik me aan te sluiten als vrijwilliger. Ik ben verantwoordelijk voor de social media van de stichting. Ik verspreid de laatste nieuwtjes over de verschillende projecten, boeiende content en mooie foto’s op de social media kanalen waarmee ik anderen hoop te inspireren ons te steunen of om ons te volgen.

Wat ik hoop voor de toekomst is dat de projecten dit jaar weer kunnen starten en daarmee ook de themareizen naar Ethiopië, Nepal en Peru. Het is zo belangrijk dat mensen onze projecten en de landen zien en ervaren waardoor ze ook begrijpen waarom we dit doen en ons hiervoor inzetten. Daarnaast heeft ieder kind gewon recht op goed onderwijs om zijn of haar talenten te ontdekken en te benutten.

De projecten zijn voor mij geslaagd wanneer de kinderen door de lessen die zij dankzij ons krijgen levensvaardigheden opdoen en die meenemen voor hun toekomst, zodat zij een onafhankelijk en positief leven kunnen leiden.

Maron Dekker

OOK BIJDRAGEN?

Wil je bijdragen aan de missie van StartUp4Kids? Graag!