Maak kennis met Kim bronwasser

Kim Bronwasser 1

Hallo, mijn naam is Kim Bronwasser. Ik ben 50 jaar en ik woon in Nieuw Vennep. Ik ben een gepassioneerde en spontane moeder en vrouw die de wereld een stukje groener en beter wil maken. Ik ben altijd een reislustig type geweest. Na de middelbare school heb ik direct een beroepsopleiding gevolgd want mijn doel was zo gauw mogelijk te gaan reizen omdat ik nieuwsgierig ben naar andere landen en culturen. Zo trok ik als 18-jarige de wijde wereld in om te ontdekken, te ervaren en om mensen te ontmoeten. Dat bracht mij onder andere naar mijn favoriete continent Australië. Uiteindelijk belandde ik weer in Nederland en, na een aantal functies in diverse takken te hebben uitgeprobeerd, kwam ik terecht in een commerciële functie in de scheepvaart. 

Ik heb daar ontzettend veel geleerd, veel kansen gekregen en gegrepen, mooie mensen ontmoet en delen van de wereld mogen bezoeken. Dat heb ik lange tijd gedaan totdat ik helaas overspannen raakte. Dit zorgde voor een grote verandering in mijn leven…

Ik dacht dat ik gezond leefde, maar dat bleek niet zo te zijn. Ik ging mijn ongezondheid verruilen voor gezondheid. Want ik ervaarde wat een ongezonde levensstijl deed met mijn mentale en fysieke gezondheid. In de tijd dat ik overspannen was ontwaakte en ontstond mijn passie en nieuwsgierigheid naar voedzame voeding. Ik gooide het roer om en ging lezen en leren en dus vooral ook ervaren wat natuur en voeding met je doet. Daarbij oefende ik ook thuis met van alles, vaak met succes en soms met gemopper…Ik behaalde mijn diploma tot kindervoedingscoach en volgde een orthomoleculaire opleiding met als doel kinderen te leren weer terug te gaan naar de basis met natuur en voeding. Ik wil ze het liefst uitnodigen om uit de schoolbanken te komen om ze te laten ervaren hoe zij kunnen ontspannen door moestuinieren en ze inzichten te geven hoe zij kunnen zorgen voor hun eigen gezondheid en voor een gezonde planeet.

Ik zie het als één van mijn missies om kinderen te helpen deze kennis en ervaring mee te geven!

Katja is mijn dierbare vriendin; wij gaan al heel lang terug. Ik bewonderde haar destijds en bewonder haar nog steeds voor wat zij opgezet heeft en hoe zij zich inzet voor kinderen wereldwijd. Met enorm veel liefde en toewijding!

Ik heb zelf een zoon die naar school gaat. In Nederland is het volgen van onderwijs vanzelfsprekend, wij hebben de leerplicht. Er zijn landen waar dit anders is, waar het niet vanzelfsprekend is dat alle kinderen in de wereld naar school kunnen of gedegen onderwijs kunnen volgen. Sommige kinderen moeten enorme afstanden afleggen om überhaupt bij school te kunnen komen, of ouders hebben geen geld om onderwijs voor hun kind(eren) te kunnen betalen. Dit te realiseren raakt mij als persoon en als moeder.

StartUp4Kids helpt juist deze kinderen, om ervoor te zorgen dat ook zij kansen krijgen om eigen talenten te ontdekken en zich te ontwikkelen om hun eigen toekomst te vormen, hun dromen waar te maken.

Toen ik twee jaar geleden meer tijd overhield heb ik mezelf aangesloten bij het StartUp4Kids team in de rol als coördinator van de ondernemersclub van de stichting, de XtraClubvan100. Op dit moment is het wat lastig om ondernemers te vinden die mee willen doen maar er komt vast weer een tijd dat dat anders wordt. Intussen ben ik een echte ambassadeur die binnen mijn netwerk vertelt over de stichting en haar mooie werk en heb ik al vele zaadjes geplant…

Sinds vorig jaar is StartUp4Kids voor groen gegaan. Dit uit zich in het opzetten van schooltuinen en het aanbieden van extra lessen over de zorg voor de planten en de natuur. Dat sluit ook helemaal bij mij aan want in samenwerking met de stichting wil ik dolgraag moestuinprojecten opzetten waarbij de kinderen niet alleen leren zorgen maar ook over zichzelf, besparen van natuurlijke hulpbronnen en ‘groen’ ondernemerschap. Daarnaast wil ik graag de kinderen in Nederland die meedoen aan deze projecten verbinden aan kinderen van StartUp4Kids die moestuinen aan het opzetten zijn. Want hoe gaat dat in Peru of in Guatemala en hoe zit dat in Ethiopië en Botswana bijvoorbeeld? Verbouwen ze daar dezelfde groenten? Of is dat heel anders? Hoe zorgen de kinderen daar voor hun schooltuin? Ik denk dat de kinderen enorm veel van elkaar kunnen leren! Ik ben zelf ook enorm nieuwsgierig!

Intussen volg ik een cursus tot Moestuincoach. De komende tijd ga ik hiermee aan de slag en hoop ik zo mooie groene projecten op te kunnen zetten samen met en door kinderen!

Als je StartUp4Kids steunt, maak je de wereld beter en groener en daar zet ik me dus helemaal voor in!

OOK BIJDRAGEN?

Wil je bijdragen aan de missie van StartUp4Kids? Graag!