Maak kennis met Geert Beekhuis

Geert Beekhuis 1

Mijn naam is Geert Beekhuis, getrouwd met Carmen (inmiddels ook donateur) en we hebben drie kinderen (Primo, Vitas en Yasmine). We wonen in Scheveningen en ons gezin is het hele jaar sportief bezig in en naast de zee. Ik ben directeur Financieel Economische zaken bij het ministerie van Financiën, gek op cijfers en begrotingen, want die maken het nuttige en goede werk van het ministerie mogelijk. Dit geldt natuurlijk ook voor StartUp4Kids, want zonder een nette begroting en jaarrekening kan het mooie werk in Peru, Ethiopië, etc. niet gerealiseerd worden.

Door mijn ervaring bij de FAO en het WFP in met name West- en Centraal Afrika weet ik hoe goed we het in Nederland hebben en hoe slecht kinderen in Niger, Togo, Mali of andere ontwikkelingslanden het vaak hebben.  Dit verschil is oneerlijk, want waarom wordt het ene kind geboren in een omgeving waar goed onderwijs en voldoende eten de norm is, en een ander kind in een land waar dat niet voorhanden is? Ook heb ik gemerkt dat dit oneerlijke verschil bij mij op de achtergrond raakt wanneer je er niet meer mee geconfronteerd wordt en je meegaat in de dynamiek van elke dag. Ik wil dus zelf betrokken blijven bij het verminderen van dit oneerlijke verschil. Daarnaast heb ik ervaren dat ontwikkelingshulp op micro niveau kan werken als het kleinschalig is, duurzaam en gericht op vrouwen.

Mijn persoonlijke missie op dit gebied is om iets wat ik goed kan, begrotingen maken en boekhouding op orde hebben, te gebruiken om kinderen en moeders te ondersteunen om een stapje verder te komen in het leven, zodat dat oneerlijke verschil (ietsje pietsje) kleiner wordt. Via StartUp4Kids heb ik de mogelijkheid gevonden om dit te doen op een manier die in mijn huidige levenspatroon past.

StartUp4Kids helpt kinderen en moeders op een directe wijze, met een steengoed leerprogramma, gericht op praktische vaardigheden die kinderen nodig hebben in hun leven. En StartUp4Kids bestaat uit enthousiaste vrijwilligers die allen proberen om op hun manier bij te dragen aan de projecten van StartUp4Kids. Geen betaalde krachten, geen bureaucratie, gewoon direct het donorgeld inzetten voor de projecten in de landen waar we actief zijn.

Donaties hebben we hard nodig, zeker vanwege de impact van corona op de kinderen gedurende het afgelopen jaar. We gebruiken de gelden efficiënt en effectief en ik zal me als penningmeester er voor inzetten dat het geld goed gebruikt wordt!

Geert Beekhuis

OOK BIJDRAGEN?

Wil je bijdragen aan de missie van StartUp4Kids? Graag!