Ben jij onze nieuwe voorzitter?

“Mijn droom was eind 2018 te emigreren naar Botswana om daar met mijn ‘voeten in het zand’ kinderen, jongeren en volwassenen extra toekomstkansen te geven met StartUp4kids en het lesprogramma van Aflatoun. Deze droom is intussen uitgekomen”.
Katja Visser, onze huidige voorzitter

Word jij daarom de nieuwe voorzitter van StartUp4kids die onze dromen verder waarmaakt?

Gezocht: een inspirerende en verbindende persoonlijkheid die onze nieuwe voorzitter wil zijn!

Tijdens een overgangsfase worden de taken verdeeld in overleg tussen jou en de huidige voorzitter. Na deze overgangsfase, afhankelijk van de snelheid van volledige overname van de taken, word jij de nieuwe voorzitter van StartUp4kids. Onze huidige voorzitter gaat haar droom waarmaken als partner van StartUp4kids in Botswana maar blijft wel verbonden met de stichting als vicevoorzitter/adviseur.

Wat doen wij?

StartUp4kids initieert wereldwijd scholingsprojecten om sociaal achtergestelde kinderen extra scholing te geven op financieel, sociaal en persoonlijk vlak en biedt hiervoor financiële steun aan NGO’s in ontwikkelingslanden. In Nederland voert de organisatie scholingsprojecten uit in samenwerking met scholen via het Klas4klas-programma.

De functie

Als voorzitter geef je richting en leiding aan de organisatie. Je hebt een voortrekkers- en stimulerende rol bij de invulling van de nieuwe strategie en in het verder ontwikkelen van de organisatie. Als voorzitter onderschrijf je de grondbeginselen, strategie en toekomstvisie van StartUp4kids en draag je deze actief uit. Tevens is het relevant dat de voorzitter draagvlak kan creëren voor ideeën binnen de organisatie. Belangrijke talenten die je als voorzitter hebt en verder kunt ontwikkelen zijn leiderschap, ambitie, besluitvaardigheid, samenwerken, goed communiceren op meerdere niveaus en voortgang bewaken.

Wat zoeken wij?

Iemand met:
-Minimaal HBO werk- en denkniveau
-Affiniteit met ontwikkelingswerk, kinderen en onderwijs
-Eerdere ervaring in een bestuursfunctie van een stichting is een pré
-Kennis van het werken in een vrijwilligersorganisatie is een pré

Taakomschrijving

De voorzitter:
-is mede verantwoordelijk voor het algehele reilen en zeilen van StartUp4kids samen met het bestuur en heeft de dagelijkse leiding
-ontwikkelt de visie, beleid en strategie i.s.m. de overige leden van het bestuur tijdens maandelijkse vergaderingen en opvolging van overeenkomstige agendapunten (max 4 uur per maand)
-zit de bestuursvergaderingen voor (max 2 uur per maand via Skype)
-bereidt samen met het bestuur de teambijeenkomsten voor en zit deze voor (4x per jaar, max 5 uur per keer op zondag)
-stelt beleidsplan op samen met het bestuur (1x per jaar ca 16 uur)
-checkt diverse stukken als jaarverslag, verslagen vergaderingen en teammeetings (ca 1 uur per maand)

Wat bieden wij?

Wij bieden een veelzijdige vrijwilligersfunctie met mogelijkheden om je verder te ontwikkelen en bij te dragen aan een mooi initiatief samen met een team van professionele vrijwilligers.

Interesse?

Stuur een mail met je motivatie en je CV naar katja@startup4kids.nl t.a.v. het bestuur. Vragen? Bel gerust met onze huidige voorzitter Katja Visser op 0628721773.

Meer weten over onze dromen?

Share the Story

Back to Top