Wil jij een droombaanbuddy zijn (vrijwilliger m/v)?

Ben jij werkzaam in de zorg, uiterlijke verzorging, onderwijs, horeca als professional of vrijwilliger én heb je wat tijd over om maatschappelijk betrokken te zijn? StartUp4Kids Foundation is op zoek naar VRIJWILLIGE droombaanbuddy’s die vrouwelijke nieuwkomers op weg helpen naar een baan als de jouwe! Is dit iets voor jou?

Wat?

Als droombaanbuddy begeleid je een vluchtelingvrouw uit Schiedam, Vlaardingen of Maassluis één keer per 3 weken of vaker, met het helpen de weg te vinden richting hun droombaan. Deze vrouwen hebben via StartUp4Kids een empowermenttraining StartUP4You gevolgd. Deze training bestaat uit tien workshops van 2,5 uur en bevat vijf modules: persoonlijk begrip en ontdekking, rechten en verantwoordelijkheden, sparen en uitgeven, plannen en budgetteren en het realiseren van je droombaan. Het resultaat van de training is dat de deelnemers vol vertrouwen kunnen participeren in de Nederlandse samenleving met verbeterde toekomstmogelijkheden. Daarnaast hebben ze in kaart gebracht wie ze zijn en wat ze in Nederland willen bereiken. We hebben gemerkt dat zij dolgraag willen werken in een passende functie maar de weg niet weten te vinden in Nederland. Wil jij één van deze prachtige vrouwen hierbij helpen om ze te laten bereiken wat ook jij hebt bereikt?

Waar?

De locatie bepaal jij samen met de vrouw die jij begeleidt.

Wie?

De deelnemers aan de training hebben verschillende achtergronden. De meeste deelnemers zijn vrouwen uit Syrië, Eritrea en omringende landen. Sommigen hebben een goede opleiding gevolgd anderen niet, maar de vrouwen willen graag aan het werk op hun niveau. Hierbij hebben zij een steun in de rug van jou nodig om eropuit te gaan en de juiste, nieuwe contacten te leggen naar de eventuele nodige opleiding en passend (vrijwilligers)werk.

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt de droombaan van de vrouw die jij begeleidt of je hebt deze in het verleden gehad.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep, andere culturen en staat open voor andere levensopvattingen.
 • Je bent geduldig, biedt een luisterend oor en kunt iemand op z’n gemak stellen.
 • Je kijkt samen met de vrouw die je begeleidt naar haar doelen en je zorgt ervoor dat zij zelf haar stappen gaat zetten zodat ze in haar kracht blijft staan.
 • Je bent gedurende een half jaar minimaal 1x in de 3 weken beschikbaar.
 • Je bent vrij om meerdere contactmomenten af te spreken om samen iets te ondernemen, bijvoorbeeld de vrouw laten kennismaken met jouw werkomgeving of een bezoek brengen aan een bedrijf waar zij wel zou willen en kunnen werken. Of je bezoekt samen een instantie die de vrouw verder zou kunnen helpen of je gaat iets leuks met elkaar doen.

Hoe zit het met de verantwoordelijkheid?

 • Je werkt vanuit het team van StartUp for Kids en voert zelfstandig je werkzaamheden uit. Je houdt per e-mail of telefonisch contact met één van de teamleden voor een update van de voortgang en vraagt support indien nodig of gewenst.

Wat heeft StartUp4Kids jou te bieden?

 • Ontmoetingen met bijzondere mensen
 • Leren over een andere cultuur
 • Zingeving; iemand helpen aan een zelfredzame en passende toekomst in een voor haar vreemd land waarmee wordt bijgedragen aan een duurzame samenleving in Nederland 

Interesse?

Wil je reageren op de vacature? Bel me dan op 06 33461255 of stuur me een e-mail: jolandakluft@gmail.com. Dan vertel ik je meer. Wie weet zien we elkaar snel.

Wij nodigen je daarna uit voor een kennismakingsbijeenkomst met andere buddy’s en leden van het team, waarin je meer te weten komt over wat de bedoeling is.

Tijdens deze bijéénkomst wordt ook besproken met welke situaties/omstandigheden je te maken kan krijgen en hoe je daarop het beste kunt reageren.

Indien wij na afloop beiden enthousiast zijn, word je gekoppeld aan een vrouw waarmee je het beste matcht qua werkervaring en communicatie. 

Share the Story

Back to Top