Leuk en leerzaam project zoekt enthousiaste school!

Ben jij die sociaal betrokken leerkracht met die enthousiaste klas?

Vind jij het belangrijk om samen met jouw leerlingen goede doelen te steunen?

Is iets belangeloos voor een ander doen voor jou vanzelfsprekend?

En zoek je een leuk en leerzaam project om met jouw klas voor in actie te gaan?

Dan zijn de projecten van Startup4kids écht iets voor jou!

Juf, politieagent, piloot, dokter… ook kinderen in ontwikkelingslanden dromen over wat ze graag willen worden als ze later groot zijn. Maar deze – veelal achtergestelde – kinderen hebben heel weinig kansen, omdat er geen geld is, het niveau van het reguliere onderwijs onvoldoende is of omdat ze worden buitengesloten vanwege hun beperking. Stichting StartUp4Kids geeft juist deze kinderen een kans door ze extra scholing te bieden op sociaal, financieel en persoonlijk vlak.

De stichting leert de kinderen binnen dit programma een minionderneming op te zetten. Zo ontdekken ze hun talenten, leren ze sparen en omgaan met geld, plannen en budgetteren. Door de ontwikkeling van hun financiële maar ook van hun soft skills vergroot hun kans op een zelfredzame toekomst. Het zou toch fantastisch zijn als ieder kind later zijn of haar dromen waar kan maken!

De projecten van StartUp4Kids dragen bij aan de toekomst van kinderen aan de andere kant van de wereld maar ook in Nederland!

En daar kun jij met jouw klas bij helpen! Jij kunt deze kinderen namelijk steunen in de vorm van een leuk, leerzaam en klassikaal project. 

Actie voor scholen

Wil je een actie starten?

Je kunt van alles en nog wat organiseren voor ons, van een avondvierdaagse tot een sponsorloop. Van een koekjesverkoop tot collecte. Wees creatief en doe vooral iets waar jij zelf plezier in hebt. Wil je met ons sparren? Stuur dan gerust een mail aan katja@startup4kids.nl.

Start vandaag nog jouw actie met ons en krijg een speciale videoboodschap van de kinderen die jullie steunen!

Wij maken meedoen voor StartUp4Kids gemakkelijk!

Om het jou als leerkracht makkelijk te maken, zijn wij een samenwerking gestart met Sponsor.school waar wij een eigen actieplatform hebben, speciaal voor jou. Daarnaast kun jij als leerkracht gratis gebruik maken van hun sponsoractiepakket. Elk onderdeel is online invulbaar, maar je kunt ze natuurlijk ook uitprinten en met de hand beschrijven! In dit sponsorpakket bevinden zich de volgende producten:

Klik op een product om het te openen en eventueel te downloaden.

Wat zijn de voordelen van sponsor.school?

Je mag de actie natuurlijk helemaal op jouw manier organiseren maar waarom zou je voor Sponsor.school kiezen?

-Kinderen hoeven niet met geld over straat. Omdat sponsoren de kinderen online kunnen steunen heeft de school niets met contant geld te doen
-Met Sponsor.school regel jij je sponsorloop online, via de mobiel
-Via Sponsor.school kun je donaties op één plek bijhouden en je hebt dus ook in één keer een totaaloverzicht (dus geen stapels formulieren die bijgewerkt moeten worden)
-Via Sponsor.school haal je eenvoudig online donaties op via een unieke URL
-Met Sponsor.school geen contant geld dat je moet storten bij een bank
-De Sponsor.school-projectpagina is makkelijk te delen via Facebook, Twitter en WhatsApp

Het bespaart je dus heel veel werk!

Wat krijg jij als dank wanneer jij met jouw klas of school meedoet

  • We sturen jou een leuke videoboodschap van een klas uit het land waar jullie voor kiezen
  • Je ontvangt een leuke projectfoto om in jouw klas op te hangen
  • Na afloop ontvang je een leuke les waarin de leerlingen meer leren over het project waar hun geld heengegaan is en over onze stichting.

Super leuk toch?

Wil je meer weten over de projecten of heb je nog vragen? Stuur een mail aan katja@startup4kids.nl. Of wil je meteen in actie? Maak dan alvast je actiepagina aan op sponsor.school.

Wil je nog meer doen en jouw klas echt verbinden met een klas in Ethiopië en ze leren ondernemen? Kijk dan eens bij www.klas4klas.nl.

Share the Story

Back to Top