Impact, monitoring & evaluation

Meten van de impact heeft onze hoogste prioriteit

Sinds de start van onze eerste project in Peru in 2010 meten we het aantal kinderen, instituten en trainers dat we bereiken. Echter vinden we het meten van het bereik belangrijk maar uiteindelijk willen we weten wat de impact is van ons lesprogramma op langere termijn.

Aflatoun, de ontwikkelaar van het lesprogramma zegt hierover:

“Our evidence base shows that through Aflatoun International’s programmes children learn about money, they change their personal attitudes and financial behaviour and they practice the lessons learned while engaging in enterprises”.

 

Wil je meer weten over het onderzoek van Aflatoun? Wij verwijzen jullie graag naar hun website

Bij StartUp4kids doen we ons uiterste best zoveel mogelijk kinderen extra kansen te geven zodat zij hun dromen waar kunnen maken. Dit doen wij in samenwerking met onze partners en vele donateurs en fondsen steunen ons hierin. Maar, we willen zeker weten dat wij onze missie gaan waarmaken.

Hoe doen wij dat?

Sinds 2016 is Michèle Josemans, onze M&E officier, gestart met het verzamelen van kwalitatieve en kwantitatieve gegevens die door onze partners worden aangeleverd en uitgewerkt.

Impact op langere termijn

De kinderen van onze projecten volgen minimaal een jaar het Aflatoun-programma. Aangezien dit een programma is op basis van ervaringsleer maakt dit een blijvend verschil in de levens van deze kinderen. We zien het als een gereedschapskist met tools die zij altijd kunnen blijven benutten. Daarnaast is bewezen dat kinderen die op jonge leeftijd ondernemen later succesvolle ondernemers worden. Want dat is wat we willen, dat ze zelfredzaam kunnen zijn en op eigen kracht hun geluk kunnen nastreven.

Wij weten wat de kracht van ervaringsleer is door wat we zien tijdens onze projectbezoeken of door eigen ervaringen met dergelijke manieren van leren. Toch worden er door onze achterban af en toe kritische vragen gesteld over de impact op langere termijn. Omdat wij de kracht van onze projecten willen aantonen, gaan we in het komende schooljaar voor al onze projecten extra materialen ontwikkelen met interactieve informatie over banking services en microfinanciering. Daarnaast zullen we de kinderen na het verlaten van ons programma stimuleren aan te sluiten bij het online Aflateen-platform. Hier volgen de kinderen online het opvolgende Aflateen-programma en worden ze verbonden met kinderen over de hele wereld. We leren dat deze kinderen aanvinken dat zij onderdeel zijn van StartUp4kids. Op deze manier blijven wij in contact met een steeds grotere groep jongeren en kunnen we verder gaan met het meten van de impact op lange termijn.

Share the Story

Back to Top