Hardloopreis XtraRun4Ethiopia 2017

hardloopreis sponsorreis

18 tot en met 27 november 2017

Extra inspanning…Extra kansen…

Van 18 – 27 november 2017 organiseren wij een reis naar Ethiopië rondom de Great Ethiopian Run, het grootste hardloopevenement van Afrika. De reis wordt georganiseerd in samenwerking met Ethiopische hardlopers. Zij laten je het land zien en organiseren trainingen en leuke excursies. De reis begint in de hoofdstad Addis Ababa en daarna reizen we naar de zuidelijke hooglanden en het meer van Hawassa. Behalve hardlopen kun je kennismaken met de spectaculaire natuur en boeiende cultuur van Ethiopië.

De reis is geschikt voor iedereen die van hardlopen houdt. Van ervaren renners die op zoek zijn naar een sportieve uitdaging, tot recreanten die het gewoon leuk vinden om op sportieve wijze kennis te maken met Ethiopië. Onze hardloopgidsen passen zich aan aan jouw niveau.

Sponsorreis hardloopreis

Reisprogramma

18 november 2017 – aankomst in Ethiopië

Het is zo ver, de reis gaat beginnen. Na maanden van voorbereiding en training en ‘vooraf-pret’, ga je nu echt richting Ethiopië. Je wordt ontvangen in Addis Ababa en naar het guesthouse gebracht.
(Ov Orange Lion Guesthouse)

19 november 2017 – kennismaking

Na een ontspannen ontbijt nemen we je mee de stad in naar het kantoor van Dires for Development, onze lokale partner in Ethiopië. Dires is een stichting die zich inzet voor mensen met een handicap. Zij voeren allerlei sociale programma’s uit gericht op sport, onderwijs, en ondernemerschap. Zij zijn ook verantwoordelijk voor de uitvoering van deze reis en daarmee genereren zij inkomsten. Door deze reis te maken help je dus mee om hun activiteiten in stand te houden. We krijgen een presentatie over de activiteiten van Dires en daarna verkennen we de stad. We bezoeken het nationale museum, een orthodoxe kerk, en we genieten van een mooi uitzicht op het hoogste punt van de stad.
(O, L + Ov Orange Lion Guesthouse)

20 november 2017 – naar school!

Vroeg in de ochtend organiseren we onder leiding van onze hardloopgidsen een training in het bos vlakbij ons guesthouse. Het is een bekend trainingscircuit, wees niet verbaasd als je een olympisch kampioen tegen het lijf loopt! Na het ontbijt brengen we de hele dag bezoeken aan onze scholingsprojecten met kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Eventueel kun je aan het eind van de middag meedoen met een workshop Ethiopische dans.
(O + Ov Orange Lion Guesthouse)

21 november 2017 – Bekoji, kraamkamer van hardlooptalent

Vroeg in de ochtend kun je meedoen aan een hardlooptraining. Indien mogelijk bezoeken we een van de beroemde Ethiopische hardlopers zoals Haile Gebrselassie of Tirunesh Dibaba. Je kunt ook een extra school bezoeken. Aan het einde van de ochtend verlaten we de stad. We trekken de zuidelijke hooglanden in naar de plaats Bekoji in de regio Arsi-Bale. Het is een bijzondere streek, want vrijwel elke Ethiopische hardloopkampioen komt hier vandaan. We gaan ontdekken wat dit gebied zo bijzonder maakt. We overnachten in een eenvoudig maar goed verzorgd guesthouse in het dorp. Een lunch is verzorgd onderweg, je kunt op eigen gelegenheid dineren.
(O + Ov Bekoji Guesthouse)

22 november 2017 – natuur

In Bekoji staat een trainingscomplex waar talentvolle jonge Ethiopische hardlopers wonen en trainen. Ze dromen van een internationale carrière als hardloper. ’s Ochtends trainen we mee met de nieuwe generatie hardlooptalent, onder leiding van een lokale coach. Na het ontbijt is er tijd om te relaxen en aan het einde van de ochtend rijden we verder het zuiden in, richting de Bale Mountains, een van de spectaculaire berggebieden van Ethiopië…         
(O & L + Ov Bale Shebelle hotel)

23 november 2017 – 4300m

We brengen de dag door in de Bale Mountains, een bergachtig gebied rondom een groot bergplateau op zo’n 4300 meter hoogte. De natuur heeft zich aan de hoogte aangepast. Het lijkt wel een maanlandschap. In de valleien vind je dichtbegroeid regenwoud waar het krioelt van het leven. Dit is ook het leefgebied van de Ethiopische wolf. De kans is groot dat we ze tegen komen… Voor een lunchpakketje wordt gezorgd, ’s avonds kun je dineren in het restaurant van het hotel.
(O & L + Ov Bale Shebelle hotel)

24 november 2017 – relaxen aan het meer van Hawassa

We verlaten de Bale Mountains en rijden naar het meer van Hawassa. Dit is een van de mooiste meren van Ethiopië. In Hawassa verblijven we in een luxe resort met zwembad en uitzicht over het meer. Je kunt lekker relaxen en in de middag organiseren we een ontspannen hardlooptraining.
(O, L + Ov Lewi Resort)

25 november 2017 – nijlpaarden, vismarkt en pastaparty

In de ochtend verkennen we de levendige vismarkt van Hawassa en we maken een boottocht over het meer op zoek naar nijlpaarden. Daarna rijden we terug naar Addis Ababa waar we in de namiddag aankomen. De mensen die meedoen aan de Great Ethiopian Run kunnen ’s avonds mee naar een ‘Pasta Party’ in het Hilton hotel, georganiseerd door de beroemde hardloper Haile Gebrselassie.
(O & D + Ov Orange Lion Guesthouse)

26 november 2017 – RUN!

Ja, vandaag gaat het gebeuren: de 10 km op 2500 meter hoogte! Hier heb je voor getraind! #goodluck We gaan vroeg in de ochtend van start. Na de run gaan we samen lunchen en in de middag is er een vrij programma. In de avond brengen we je naar het vliegveld, voor de weg terug. Je kunt er ook voor kiezen om een of meer dagen langer te blijven. Informeer naar de mogelijkheden.
(O & L)

27 november 2017 – een ervaring rijker

Nkwán dekná metú! Vandaag arriveer je weer in Nederland. Je hebt het gedaan! Dank namens iedereen dat je op deze bijzondere manier de kinderen in Ethiopië hebt geholpen! Wij hopen dat je nog heel lang en met heel veel plezier terugkijkt op dit avontuur!

Reisbrochure & Info aanvragen!

Jouw naam (verplicht)

Jouw telefoonnummer (verplicht)

Je e-mailadres (verplicht)

Ov=overnachting
O=ontbijt
L=lunch
D=Diner

OrangeLionGuestHouse

Kinderen met een beperking

Hardloopbuddy's

BaleMountains20151120_0093

Awassa

EthiopianRun5

Great Ethiopian Run

Haile Gebreselassi

Kort & krachtig:

  • 10 km hardlopen op 2500 meter hoogte
  • Kinderen kansen bieden in Ethiopië
  • Genieten van cultuur & natuur
  • Een onvergetelijke ervaring!

Kosten:

  • Sponsorgeld: € 750,=
  • Reiskosten: € 1.499,= (incl. vliegreis, transfers, verblijf, excursies, trainingen & maaltijden zoals genoemd in programma op basis van minimaal acht deelnemers)

Let op: de reissom is onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijswijzigingen van de vluchten naar Addis Abeba.

Interesse?

Neem contact op met:

Katja en Daisy
Telefoon: 0628721773
E-mail: runethiopia@startup4kids.nl

“Fantastische ervaring! Het land, de mensen, de scholen, het hardlopen maar vooral… de lachende kinderen van StartUp4kids”

Daisy Meekes, deelnemer 2016

“Het meest indrukwekkend van de run was dat de trainers van het lesprogramma van StartUp4kids ook meerenden, met krukken of in een rolstoel. Ik zal dit avontuur nooit vergeten!”

Nienke Miezenbeek, deelnemer 2015

Ethiopie

XtraRun4Ethiopia

Share the Story

Back to Top